Nu mai suport ploaia asta! Mie îmi zburdă gândurile în pasul ștrengarului dar ploaia trage de mine în jos, cu singura pereche de teniși și singura pereche de botine pe care le am la mine (în rest doar sandale și papuci) și pe care nu le mai suport! Prin urmare, ieri am plecat de la hotel în sandale, ținând cont doar de prognoza accuweather, care zicea 23 de grade, și nu de norii care au acoperit rapid și eficient soarele prezent la prima oră.

Ca să înțelegeți, programul aici e foarte plin: trezit, scris, plecat, film sau filme, întâlniri și interviuri, iar scris, apoi un eveniment special sau un alt film și, la final de zi, inevitabil o oprire la Casa TIFF, așa că plec dimineața de la hotel și mai vin când mai vin. În rest umblu ca cercetașii, cu chargere și laptop și un șal și fîșul de ploaie și laptop. Noroc că toate astea încap în rucsacul (neprețuit și primit de la sponsor, recunosc recunoscătoare!)


Nici ziua de ieri n-a făcut excepție, cu documentarul A fi și a avea, ultima parte din discuția cu Răzvan Penescu – și sper să am vreme să scriu interviul până plec, fiindcă sunt lucruri faine acolo!, apoi niște povești într-unul din spațiile festivaliere din Piața Unirii, blog, alt interviu, și super proiecția Crucițătorul Potemkin acompaniată live de cei de la Russkaja. Las filmul, deși, pentru 1925, e o producție impresionantă și ar trebui să fie văzut așa, ca lecție de cinema, și vă spun că dacă n-ați fost acolo aseară ați pierdut un super concert al austriecilor.

Descopăr cu plăcere câte o trupă în fiecare an la TIFF, și rămân “client” fidel, urmărindu-le activitatea în continuare. Anul trecut au fost cei de la Sofa Surfers, anul ăsta revelația muzicală e, de departe, Russkaja, și știam asta de la prima interacțiune virtuală cu ei, via YouTube. Cântă și diseară la Casa Tiff, iar dacă sunteți în Cluj treceți musai, ca să țopăiți nițel.

Și toată ziua în sandale. Și pe soare, cât a fost, și pe ploaie, că a fost! În ciuda ploii, însă, în Cluj se simte efervescența fesTIFFalieră, oamenii se adună seara în Piața Unirii la film, iar ziua în Lounge și peste tot prin centru crâmpeiele de discuții sunt despre un film sau altul ori zvonuri despre cine vine dintre actorii români – mâine încep Zilele filmului românesc.

Și, în fine, o primă petrecere la care am ajuns, aseară, și mi-am făcut un pic de cap cu orele de somn. Însă am de gând să dau vina pe Anchidin. Cătălin Anchidin (de la Parada) pentru asta. Fără motiv! Și, fără legătură cu petrecerea de aseară ci, mai degrabă, cu faptul că acuma nu mai plouă chiar tot timpul ci mai vine doar câte o răpăială din când în când, să nu ne luăm nasul (și fustele!) la purtare! Ba chiar plouă cu soare, ceea ce este, în mod evident, o îmbunătățire concretă!

____

Alintul zileie o floare. Undeva prin centru e un outlet în care intru la fiecare vizită la Cluj și din care, inevitabil, plec cu vreun accesoriu. De data asta este un trandafir uriaș, numai bun de atras privirile și scos din banalitate orice ținută. E vesel și îl voi purta în ciuda ploii, poate o s-o alunge! De tot!!!

WP_20140604_16_39_49_Pro

Funcționează! Azi deja e soare mai mult si ploaie tot cu soare!

Alintul zilei, alături de celelalte povești de la Cluj, vă sunt aduse printre rânduri de MasterCard, partener al TIFF de opt ediții, fără întrerupere, și care, în acest an, promovează aici tehnologia contactless. Prin urmare, unde vedeți semnul MasterCard / PayPass, să știți că pierdeți mai puțin timp cu plata pentru lucrurile neprețuite. Și ar fi indicat, dacă sunteți la Cluj în perioada TIFF, să păstrați bonul și vă veniți cu el la Casa TIFF. O să întâlniți acolo niște fete drăguțe de la MasterCard care, cu puțin noroc, vă vor oferi premii simpatice: ochelari de soare, coktailuri și invitații la ceremonia de închidere a TIFF-ului!

Nu în ultimul rând, pe #clujlapass pun în fiecare zi o imagine cu un moment neprețuit! Aruncați o privire, poate vă plac! :)

Share: