L-am văzut duminică, în varianta 3D, și, ca să nu existe nici un dubiu, îl recomand. E un film mișto, bine făcut, bine jucat. Dar, dincolo de toate astea, nu poți nega că e un spot de două ore și 22 de minute pentru NASA și, mai mult, îți mai arată și că ???science geeks??? pot fi la fel de cool ca un Matt Damon bine lucrat.

Deci nu, anunțarea descoperirii apei pe Marte chiar în perioada lansării filmului NU a fost o coincidență ci doar o parte a unei campanii foarte bine executată.

Cum ziceam, filmul ???te ține??? pe toată durata, Matt Damon și ceilalți joacă bine și nu e de mirare că a avut succes la încasări, doar ne arată că omul a cucerit și îmblânzit spațiul într-o așa manieră încât, puf!, am cultivat cartofi pe Planeta Roșie. Out of our own shit, ca să zic așa, și nu-mi cereți detalii, că nu voi să fac spoilere, în ciuda faptului că taman am fost foarte explicită. Dar chiar și pe Marte, cartofii au nevoie de îngrășăminte, ce vreți?!

science
Matt Damon e botanist, adică ce vrei mai plictisitor de-atât?, și cu toate astea arată crocant ca o frunză de salată, e deștept și inventiv, nu poartă halat (uneori nu poartă nimic!) ci un costum super sofisticat de astronaut, are umor cât cuprinde și nu prea se împacă bine cu muzica disco. E aproape dusă la extrem repoziționarea asta a omului de știință, dar e ceva cu care poți trăi bine-mersi în 140 de minute.

Băieții de la NASA și prietenii lor sunt super deștepți, ingineri creativi care gândesc în afara cutiei, beau (în continuare) multă cafea, iar șeful NASA, interpretat de Jeff Daniels, e plin de importanța misiunii sale și misiunilor NASA, jonglează cu bugete uluitoare, are o directoare de PR (care apare în câteva scene, chiar!) pe care o mai și ascultă din când în când, dar păstrează și o dimensiune umană, ce să vezi! Plus articolul ăsta, de pe site-ul NASA, în care se arată nouă chestii care apar în film și care sunt tehnologii pe care agenția americană chiar le folosește.

martian
Ridley Scott chiar a făcut o treabă grozavă cu ecranizarea cărții lui Andy Weir și filmul e oricum mișto. Dar pentru oamenii de comunicare, partea asta cu PR-ul e un bonus considerabil!

Share: