December 27

De ce a câştigat Ştefan Stan la Vocea României

Aseară, în cadrul unui super show marca ProTV, a fost desemnat câştigătorul concursului Vocea României în persoana concurentului Ştefan Stan. Fireşte, aşa cum era de aşteptat, decizia publicului a fost – încă este! –  îndelung comentată de… public!

Iuliana şi Cristian, favoriţii mei înainte de finală!

Am fost din nou în studioul Mediapro pentru a urmări finala, cu gândul că favorita mea, Iuliana Puşchilă, are, totuşi, şanse nu foarte mari să câştige. Din păcate, după un debut spectaculos, alături de antrenorul Horia Brenciu, pe “Time of my life”, celelalte două cântece nu prea au fost inspirat alese. The Winner Takes It All e fix genul de cântec pe care o puştoaică de 16 ani nu poate să-l interpreteze cu dramatismul de rigoare, oricât de bună voce ar avea – iar Iuliana are voce foarte bună! De duetul cu Voltaj nici n-are sens să pomenesc altfel decât pentru a vă spune că, de fapt, Iuliana trebuia să cânte cu Direcţia 5, trupă care s-a răzgândit în chiar ultimul moment. Păcat!

Aşa e când speranţa de acasă nu se potriveşte cu cea din studio, favoritul meu aseară a fost Cristian Sanda, pe care l-am şi votat, de altfel, cu conştiinţa clară a faptului că cei mai mulţ dintre români NU îl vor vota pe el, fiindcă… n-are maiou, mdeah! Din punctul meu de vedere, Cristian a fost cea mai bună voce aseară. E tânăr, însă, are vreme să confirme şi sper să o facă!

Dragoş Chircu a avut, ca şi Iuliana, ghinion la duete. Loredana şi Pepe au fost incomparabil peste el şi niciunul dintre ei nu şi-a bătut foarte tare capul pentru a-l pune pe Dragoş – sau vocea lui – în valoare. Rămâne de văzut dacă antrenoarea Loredana va continua să-l susţină sau nu.

Ştefan Stan ESTE Vocea României

În fine, Ştefan Stan, câştigătorul, a avut una dintre cele mai constante prezenţe din concurs, fără să exceleze dar şi fără să comită greşeli majore. Maioul şi lanţurile şi-au făcut treaba, zâmbetul la fel, piesele bine alese, nu prea sus, nu prea jos, vârsta şi experienţa scenei şi poate chiar menţionarea unui caz umanitar pentru care urma să doneze o parte din bani, l-au propulsat pe primul loc în preferinţele celor care au votat. Iar finala lui a fost cea mai bună. Şi asta a fost!

Şuvoiul de comentarii contra Ştefan Stan e matematic firesc: a câştigat în ciuda altor trei candidaţi la titlu, nu avea cum să fie Vocea României cu peste 50% din totalul de voturi, aşa că e normal să fie contestat de votanţii tuturor celorlalţi trei. La rece, însă, dacă e să socotim doar finala şi prin comparaţie cu ceilalţi, a fost cel mai potrivit să câştige  – şi, repet, spun asta în condiţiile în care am avut alţi favoriţi!

Oricum, e prematur să ne pronunţăm acum cu privire la justeţea deciziei. Ştefan va avea un album produs de Universal Music, dar şi ceilalţi trei vor avea câte un single şi un videoclip şi vom putea vedea atunci cine confirmă şi cine nu.

Una peste alta, însă, Vocea României s-a clasat pe primul loc la formate importate până acum în frumoasa ţărişoară, Pro-ul a făcut treabă foarte bună, confirmând, încă o dată, că atunci când vine vorba de astfel de producţii, este, fără drept de apel, lider de piaţă!

De culise: am fost plăcut impresionată de vedetele Pro prezente în platou fiindcă au preferat să lase locurile de pe scaune pentru invitaţi iar ele au stat cuminţi pe trepte, fără fiţe, fără pretenţii, şi la fel afăcut şi Maria Apostol, mai marele PRilor din trust. La pauză, vedetele s-au pozat cuminţi cu oricine a solicitat acest lucru. Jos pălăria!

PS fac deja demersuri pentru un articol despre punctul de vedere al Cosmote despre asocierea cu show-ul. Asta ca sa nu va vină idei “originale” :D


Tags: , , , , , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 27/12/2011 by ruxandra in category "Cântece şi încântări", "Dileme", "ganduri printre randuri", "PR sau piar

8 COMMENTS :

 1. Pingback: Vocea Romaniei – final de sezon « Pyuric.ro

 2. Pingback: Finala Vocea României – procentele |

 3. By adicristea on

  Nu are legatura cu cele 50 de procente. Pur si simplu eu, in calitate de sustinator al lui Cristi si Dragos, votant al lui Dragos intr-un final, nu m-ar fi deranjat sa castige Iuliana sau Cristian. Pentru ca toti 3 au voci formidabile, exceptionale. Stefan are voce buna, dar atat. Iar aseara, Dragos a fost foarte bun atat la melodia singur, cat si la cea cu Loredana. Iar Cristian a fost fenomenal in duetul cu Felicia Filip. Iuliana a avut ghinion cu alegerile antrenorului si cu refuzul celor de la Directia 5. Iar Stefan Stan… a fost constant, dar mediu spre bun, niciodata nu a excelat. Cum poate castiga o voce care nu poate canta mai multe genuri? Asa castiga Canaf care e fabulos pe Blues si Jazz, daca e sa ramanem doar la un anumit stil. Sunt foarte dezamagit, se vorbeste despre relatia lui Smiley cu Cosmote, iar un prieten de-al meu ne-a spus de acum 3 saptamani ca titul e deja adjudecat. M-am simtit furat intr-un fel, desi practic nu mi-a luat nimeni nimic. Timpul petrecut in fata televizorului si banii de pe SMS-uri nu le regret.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   nu cred ca a fost aranjament, chiar nu cred. voturile pe sms nu pot fi masluite, ca nu numaram bucatele de hartie ca la alegerile din politica :)

   Reply
 4. By idaho on

  De cand m-am uitat prima data la show, adica acum vreo 2 saptamani, am zis ca Stefan va castiga. Pentru ca era pe gustul poporului. Voce bunuta, arata bine, e “de-al nostru”, Andrii Popa cu peptul dezgolit.

  Sa zicem ca a castigat pentru ca Smiley e fata Cosmote mi se pare atat de romaneste, tradare sa fie dar sa stim si noi!

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   haha, andrii popa l’am poreclit si eu :))
   si de acord si cu faptul ca n’are nici o legatura declararea lui stefan drept castigator cu faptul ca smiley e imaginea sponsorului. pana la urma stefan a gresit cel mai putin. la finala si nu numai!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *