În copilărie detestam caşcavalul. Mama, fată deşteaptă, a găsit, însă, o formulă să mă păcălească şi a făcut caşcaval la capac, un fel de mâncare cu care puteam să mă joc şi care a fost botezat “mâncare americană”. Întindeam brânza galbenă fierbinte şi o roteam pe furculiţă şi îi adoram gustul. Ani de zile am mâncat caşcavalul doar sub formă de “mâncare americană”, fără să ştiu secretul, până într-o zi când am descoperit procesul de fabricare. Şi de-atunci am mâncat şi  caşcaval “normal”.

Cred că dacă mi-ar fi explicat că, de fapt, caşcavalul e un fel de lapte (aveam patru ani!) şi  dacă mi-ar fi spus care e drumul laptelui, de la vacă până la mine în farfurie, m-ar fi convins mai repede. Dar pe vremea aia vacile locuiau doar la CAP şi în cărţile de colorat, iar laptele sau iaurtul erau menţiuni care îmi displăceau, fiindcă drumul lor către mine avea la final o coadă maaaaaare, fără garanţia faptului că s-ar putea să şi prinzi ceva!

Vă mai amintiţi de ele?

Vă mai amintiţi de ele?

Însă lucrurile nu mai sunt la fel. Acum tot procesul a devenit transparent iar când acest drum al laptelui ajunge la final, dincolo de încrederea căpătată în produse, unii pot pleca acasă cu trei tablete Google Nexus 7.

nexus
E vorba despre o ispravă pusă la cale de Danone şi Blogal Initiative în care bloggerii pot afla #cumsefaceiaurtulDanone, o experienţă dar şi o competiţie! Astfel, trei echipe a câte trei bloggeri fiecare se vor înfrunta pentru a reda cât mai bine şi mai corect cititorilor cum ajunge laptele de la fermă până în borcanul lor de iaurt. Fiecare echipă va avea câte un fermier, un transportator, un controlor de calitate şi… un căpitan. Cum eu sunt unul dintre căpitani, în mod firesc, îmi propun ca cei din echipa mea să fie premianţii acestei competiţii, motiv pentru care o să-i încurajez şi o să le dau şi câteva sfaturi… shhhh, să nu afle concurenţa, Oltea şi Vali!

Bloggerii fermieri vor merge la fermă să vadă cum se recoltează laptele, bloggerii transportatori vor calatori alături de cisternele cu care se aduce laptele la fabrică, iar bloggerii controlori de calitate vor merge în fabrică pentru a asista la procesul de fabricare a iaurtului. Toţi vor explica prin articole cititorilor experiența trăită, iar juriul, compus din Cristi Manafu, Cristina Bazavan şi cei doi TVdece vor decide câştigătorii.

cisterna

ATENŢIE! Mâine, la 23.59, e ultimul moment în care vă puteţi înscrie în această competiţie cu un post la voi pe blog: o scrisoare de intenţie în care să spuneţi ce post vă interesează şi de ce. Premiile sunt atrăgătoare, experienţa o să fie şi mai şi, iar eu am deja cel mai bun nume pentru echipă! Nu uitaţi să menţionaţi danone.ro/drumullaptelui în postul vostru şi apoi să-l înscrieţi în formularul de aici.

Dacă aveţi nevoie de motive suplimentare… avem! Fie ca cei mai buni să câştige, zic!

caise

Share: