Succesul. E în firea noastră să-l căutăm. Dar prea mult timp am așteptat să ni se spună unde-l găsim. Am zis că e pus de-o parte pentru unii. Sau undeva prea sus ca să-l atingem. Că trebuie să pleci din țară. Sau să rămâi, dar la putere.

Admit că nu-mi sunt străine câtuși de puțin gândurile astea. Că m-am gândit să plec. Dar, în timp ce luam în considerare varianta asta, nu m-am oprit din a mă ambiționa să merg pe drumul meu, în felul meu.

Nu mi-am propus vreodată să fiu un om de succes, nu mă gândesc la mine în termenii ăștia. M-a preocupat mai degrabă să iasă bine proiectul, textul, evenimentul, parteneriatul, campania, strategia, implementarea.

Pentru mine succesul înseamnă mai degrabă că pot să privesc în urmă și să fiu mândră de proiectele trecute, să mă uit înainte cu bucurie, zâmbind noilor provocări, și, poate mai presus de toate, după aproape 15 ani de comunicare, să fiu încă îndrăgostită de profesia asta, să muncesc cu plăcere și să pot fi onestă cu mine și cu cei din jur.

N-a fost și nu e mereu lin, de ce să mint? Nu mi s-a așternut deloc vreun covor roșu în față, nu s-au înșirat clienții la ușă, așteptând nerăbdători să-mi dea niște bani pentru experiența și știința mea, ba uneori mă mai lupt și cu prejudecăți legate de ce facem noi, PRii, bloggerii… Dar chiar azi dimineață, într-o întâlnire, am ajuns să povestesc despre niște proiecte mai vechi și m-am bucurat că le-am putut face și că, în ciuda obstacolelor, am fost suficient de încăpățânată și am găsit soluții și mi-am amintit, din nou, de ce iubesc profesia asta.

Succes odată cu primul pas pe drumul tău

Cred că, la finele zilei, succesul îl măsoară fiecare după propriile standarde. Succesul unei mame este desenul pe care un copil timid îl aduce de la școală. Succesul unui student poate fi nota 10 la materia preferată cu cel mai dur profesor din facultate. Și nu trebuie să fie răsunător.

E succes atunci când te ridici din pat imediat ce sună alarma, deși n-ai chef, e succes de fiecare dată când te duci la sală sau nu mănânci prăjitura, când își propui și reușești să termini de răspuns la toate mesajele de peste zi, când ședința e eficientă și durează puțin. Fiecare pas pe drumul tău e un succes. Fiecare zi.

Sunt insa multi care au descoperit deja ca succesul sta in puterea lor.  Ca inseamna sa-i aduni pe cei ca tine si sa aveti acelasi glas. Sa fii vedeta celor pe care ii iubesti. Sa auzi un “bravo??? de la un necunoscut. De la doi. De la o mie.  Sa aduci un zambet pe fata cuiva care a uitat sa zambeasca. Si sa ii inspiri pe cei din jur sa o faca. Sa zambesti la randul tau, seara, in oglinda. Pentru ca stii ca ziua nu a trecut degeaba. Nimeni nu iti poate spune ce inseamna sa ai succes. Pentru ca succesul inseamna sa reusesti in ce e important pentru tine.

Încredere

???Ai puterea să reușești pe drumul tău??? e noua promisiune de brand pe care Vodafone o lansează, dar, în același timp, e și o provocare pentru fiecare dintre noi și una, asumată, pentru companie, așa cum am aflat ieri în conferința lor de presă: tehnologie certificată și demonstrată. Pe încercate. În 13 și 14 februarie, cu internet free pentru toți utilizatorii (și pot încerca și cei care nu sunt în rețeaua Vodafone, dacă folosesc un sim oferit gratis de operator) și, până la finele lui martie, internet de asemenea free la metrou pentru toți utilizatorii, cu muzică, filme, ebooks și shopping tot free.

Îmi plac mult campaniile care nu se limitează la a-ți comunica o ofertă, cum o fi ea, și basta, care vorbesc mai puțin despre ele și mai mult despre noi. Uite-așa:

Suntem 19 milioane de romani in tara asta. Si n-om avea noi multe autostrazi, dar sigur avem 19 milioane de drumuri spre mai bine. Si o retea de incredere care te sustine, oriunde si oricand, pe drumul tau spre succes. Ai puterea sa reusesti pe drumul tau. Vodafone.

Și pentru că toate astea aveau nevoie de o voce, le rostește, așa cum doar el știe a le rosti, un actor român care are succes pe drumul său: Victor Rebengiuc.

Concurs
Tot ieri, la conferința de presă, am primit cartea lui Sir Ken Robinson, ???Descoperă-și elementul???, Cum să-ți afli talentele și pasiunile și cum să-ți transformi viața. Eu mi-am găsit drumul, știu ce vreau să fac, știu ce îmi place să fac, așa că o ofer cu drag, prin tragere la sorți, unuia dintre voi care o să lase un comentariu cu drumul pe care vrea să pașească și care i-a fost primul pas. Până luni, 15 februarie, la ora 17, când anunț câștigătorul.

vdf
Acest text face parte din campania pe care Vodafone o desfașoară pentru promovarea noii sale promisiuni de brand.

Share: