December 5

Dilemă de Moş Nicolae

Care va să zică la noapte vine Moş Nicolae. Biiiine! Vine cu cadouri mai sărăcuţe, aşa, ca un teaser la Moş Crăciun. Sau cu nuiele, pentru cine n-a fost cuminte. Dar la mine nu e cazul.

Eu azi am fost atât cuminte cât şi harnică: am fost la piaţă, am făcut curat, am făcut şi ordine, am spălat, Moşule!, toaaaaate vasele din chiuvetă, chiar şi tava aia din cuptor de care “am uitat” în ultimele trei zile, am împăturit prosoapele şi le-am pus la loc, ba chiar am băut şi lapte, ca orice copil cuminte. Şi acum stă la crescut o minunăţie de aluat de pizza!

Se citeşte, aşadar, cu ochiul liber, cam cât de cuminte am fost eu azi, da? Deci asta nu e ceva ce se pune la îndoială, deci nu e asta dilema de care zic în titlu, nu. Nedumerirea mea e legată de cizmuliţe şi botine –  adică un aspect esenţial în toată poveştea cu Moş Nicolae. Să mă explic.

Mie îmi plac atât unele cât şi altele, problema e că există de toate felurile şi culorile şi, în principiu, oricâte ai avea, e posibil ca o anumită combinaţie toc-material-culoare-model să-ţi lipsească fix când eşti gata să ieşi pe uşă. Mi s-a întâmplat acest lucru de câteva ori, aşa că ştiu ce spun.

De aceea, am fost nevoită, forţată chiar, de-a lungul timpului, să-mi iau câteva perechi de cizme şi botine. Câteva mai multe. Adică, să vedem… botine roşii, portocalii, albastre, maro, albe, negre cu toc, unele ecosez şiiiii… cred că astea sunt toate. Cizme am cam tot atâtea. Mă rog, de fapt, sunt puţin mai multe, cred.. ăăăă… maro, gri şi negre de piele întoarsă, roşii, negre cu toc şi fără toc şi încă unele cu toc, da, dar au catarame! Mda, sunt mai multe. Cred ca dublu faţă de botine. În plus, ar mai fi vreo două perechi de bocanci. Deci cam 20 de perechi.

Şi acum, dilema: trebuie să le lustruiesc şi înşir pe toate în hol?! Nu de alta, dar dacă fac asta nu cred că se mai deschide uşa apartamentului şi deci cum mai ajunge Moş Nicolae să pună darurile în ele? Şi, mă rog, nu e doar asta. Mă gândesc că dacă le înşir pe toate o să spună (sigur o să spună, ştiu eu!), că-s obraznică fi’ncă i-aş sugera să pună daruri în toate cele 20 de perechi. Dar dacă nu le pun pe toate nu se cheamă că încalc tradiţia?

Deci? Cum procedez?! Aoleuuuu, mai sunt doar câteva ore!


Tags: , , , , , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 05/12/2010 by ruxandra in category "De-ale fetelor", "Din casă

23 COMMENTS :

 1. By andrei on

  pai ai putea sa le insiri pe hol. poate se opresc si mosii vecinilor sa puna ceva in ele :)))

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   pe hol…ul blocului?! nunununu si iar nu! ca sa intelegi, cand am schimbat frigiderul, l’am scos in hol, pe palier, ca sa fac loc celui nou, pe care aveau sa mi’l aduca baietii care se ocupa cu transportul la carfur, tot ei urmand sa’l ia si pe cel vechi.
   cam cinci minute a durat pana cand am auzit zgomote si icnete pe hol. am iesit sa vad ce e si am vazut asa: o baba, vecina de palier, se opintea cu vechiul meu frigider pentru a’l duce la ea in apartament :)))

   deci cizmele si botinele mele pe hol?! no way!

   Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   hai, ma, ionut, ca nu sunt chiar asa de multe, zau!
   deci tu zici sa le pun pe toate? da’ nu cred ca mai are loc sa intre!

   Reply
 2. By Costin on

  Iti ajung de un perete de casa din partea Mosului. Evident, ma gandeam la nisip, ciment, etc :-)

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   adica eu le lustruiesc, le aranjez si vine musiu’ si’mi tranteste o basculanta de materiale de constructie in ele?!
   hai, ma, costin! n’ai citit partea cu “am fost cuminte azi”?

   Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   :))
   nu ma ajuti deloc, mai, rares! stiu ca am fost prea zapacita vineri si nu merit ajutata, dar, vezi si tu, dilema e reala :D

   Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   take it back! take it back! take it back! pana nu se prinde si mosul de faza cu “azi”! te mituiesc cu.. pizza. home made! cu ton, nici nu ingrasa! :))

   Reply
 3. Pingback: Tweets that mention Dilemă de Moş Nicolae « pr intre randuri -- Topsy.com

  1. By ruxandra (Post author) on

   nu’l căra, propriu-zis. îl târa. dar facuse deja vreo trei metri când am surprins-o. i l-am lăsat, deşi nu ştiu ce face singură, cu două frigidere, într-un apartament de doua camere.. mă rog. fiecare îşi decorează cum vrea.

   Reply
 4. By PlanSecund on

  nu este nicio problema cu numarul si felul cizmelor, papucilor, pantofilor. din ceea ce stiu si eu de la acest mos este ca are rabdare…asa ca doar nu il grabi…ca pune el de toate

  Reply
 5. By Raluca on

  Si deci ce ti-a pus mosul in cizme? Si in care dintre ele? sa vedem ce preferinte are mosul!!!!

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   paaaaai, pana la urma am uitat sa le insir, asa ca a trebuit sa se descurce cu perechea purtata ieri, ceea ce a si facut! dar micul HDD mobil a incaput numa’ bine! :)
   sunt curioasa, totusi, ce s’ar fi intamplat daca le puneam pe toate cele 20 de perechi. cred ca o sa trebuiasca sa astept anul viitor ca sa aflu!

   Reply
 6. By ulise on

  Sunt specializat in istorie ancestrala romaneasca, traditia cere intodeauna sa iti deschizi sufletul, trebuie sa simti asta cat mai clar in inima in partea de sus a ventriculului stanf, la baza aortei, acolo sunt noste perisori fini, esti cu atat mai inzestrata de Dumnezeu cu cat sunt mai lungi, mai fini si mai suplii, ei bine, starea maxima de serenity cu care iti ioncarci trupul de har este acel “serenity” / banuiesc ca tu fiind urbanca nu stii prea multe despre asta, dar, asa ca mic ajutor iti spun, desi nu prea am voie un talc, asculta massive attack “better things” suna pe cei carora le-ai gresit si cereti iertare sincer din toata inima. Ziua urmatoare cuvintele tale vor avea de 2 ori mai multa forta magica.. in rest.. afla cerceteaza ;)

  Reply
 7. Pingback: Fardurile, o relaţie platonică « pr intre randuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *