December 10

Zăpadă

Într-o noapte ca asta, pe când încă locuiam cu ai mei, m-aş fi căţărat pe pervazul din camera mea, aş fi savurat o cană mare cu ceai, multă miere şi multă lămâie, o ţigară (total interzisă!), muzică în surdină, şi aş fi scris în jurnal ce fericită sunt de prima ninsoare! Era o bucurie simplă, copilărească şi autentică, una pe care, bag seama, în iarna asta am pierdut-o!

În noaptea asta, la prima ninsoare, m-am zbârlit toată, fiindcă zăpada albă şi frumoasă îmi pare nepotrivită urban, şi sunt supărată pe ea c-a venit noaptea, ca un hoţ, pe tăcute, să n-o pot vedea decât în lumina reflectoarelor şi în paşii rătăciţi pe stradă. Şi, da, ascult muzică în surdină, beau nişte vin, fumez o ţigară, ba, mai mult, mi-am aprins şi o lumânare cu miros de scoţişoară, doar doar intru în mood-ul bucurie de iarnă. Ce-i drept, nu văd ninsoarea de aici, de pe canapea, dar ştiu că ninge, am verificat mai devreme, chiar s-a pus zăpada, şi e la fel de pustie strada ca odinioară, în vremea liceului!

E, din câte îmi pot aminti, primul an în care prima ninsoare nu mă face să ţopăi de bucurie, şi ştiu că e o perioadă aglomerată şi că zilele astea mai mult mă trăieşte viaţa decât eu pe ea, dar au mai fost din astea (ce-i drept, parcă nu atât de crunte – nu că m-aş plânge!), şi tot am reuşit măcar un zâmbet la primii fulgi.

Poate e şi din pricina faptului că încep să se audă colindele din ce în ce mai devreme, de la finele lui noiembrie, şi la televizor în loc să se vorbească de bunătate şi generozitate toarnă cu politică şi situaţii “dramatice” de oameni prinşi sub 20 de cm de nămeţi.

Sunt sigură că trebuie să existe o altă explicaţie, zău! Refuz să cred că am devenit atât de adultă!
Voi v-aţi bucurat de prima zăpadă anul ăsta?


Tags: , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 10/12/2012 by ruxandra in category "ganduri printre randuri

3 COMMENTS :

 1. By ella on

  Faptul ca am primit Ugg-si a facut ca aparitia zapezii sa nu mai fie un lucru “dramatic” :-) Eu una, recunosc ca nu iubesc iarna si nici zapada, atunci cand trebuie sa ies din casa :-) Altfel, sa stau la caldura si sa ma uit pe geam cum ninge, chiar mi-e drag!

  Reply
 2. By Cristina S on

  Ma bucura iarna cu frigul ei care ma dezmorteste sufleteste si cu zapada asta, murdara in urbe, dar pufoasa in proiectii mentale. Am o perioada incarcata, nu am apucat sa desfasor ritualuri de intampinare, desi atmosfera de vin si scortisoara suna absolut tentant. Poate imi iau revansa cand o mai da o runda, sa se-nfofoleasca Bucurestiul total!

  Reply
 3. By O Oană on

  M-am enervat rău la prima zăpadă de anul ăsta, din păcate: trebuia să ajung undeva rapid, în 20 de minute, și am ajuns în 2 ore din cauza traficului și a autorităților ???luate prin surprindere???. Dar, în general, iubesc ninsoarea și zăpada atâta timp cât mă pot bucura de ea la o plimbare sau când sunt acasă la căldură și o pot admira de pe geam :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *