Un bărbat, o femeie şi un DJ aricios pe scenă. O relaţie, cu bune şi cu rele, eu zic, eu zac, proverbe şi zicători rearanjate dadaist, cuvinte, frici şi spaime, saluturi şi formule de rămas bun (sau mai puţin bun) şi dans. Mult dans, teatru-dans!  Bun şi Made in România!

Cam aşa ar putea fi rezumat în extrem de puţine cuvinte spectacolul Zic Zac invitat aseară în cadrul Ideo Ideis, o surpriză extrem de plăcută, proiect de licenţă master al coregrafei Andreea Gavriliu, “rezemată de Ştefan Lupu” şi Gavriel Costin. Şi (deja!) câştigător al câtorva premii!

Credit: Vlad Cătană | Ideo Ideis 2013

Credit foto: Vlad Cătană | Ideo Ideis 2013

Mă gândesc acum că nu prea am ce să reproşez spectacolului, de la coregrafie şi costume, până la ieşirile lirice ale DJ-ului îmbăcat într-un costum de arici care a cântat refrenul de la “Am cravata mea, sunt pionier”. De asemenea, cei doi protagonişti, cu o condiţie fizică e invidiat, au fost impresionanţi în executarea mişcărilor, iar muzica a punctat numai bine povestea în mişcare pusă pe scenă în Zic Zac.

Ironia n-a lipsit din ceea ce s-ar putea defini ca o descriere a relaţiilor bărbat-femeie, de la “Bună” până la “Adio!”, un du-te vino când fluid, când înterupt, cu evidente manipulări în care femeia marionetă e mânuită cu îndemânare de bărbatul păpuşar cu ajutorul accesoriilor pe care ea însăşi le-a ales pentru a-l impresiona. Manipulări, dar şi ipocrizii.

Singura constantă a relaţiei a fost dialogul, într-o formă sau alta, cu replici din cuvinte sau replici din mişcare. O lume nebună şi extrem de seducătoare creionată de cei doi protagonişti, cu tuşe ironice adăugate de partenerul lor de scenă, prin muzică, sunet şi, de asemenea, mişcare.

Dar, până la urmă, ce iubire nu presupune (şi) o doză de nebunie, abandon, manipulare, discuţii, dueluri şi duete?!

Dacă-l vedeţi pe vreun afiş în oraşul vostru, nu ezitaţi! Asta e mai mult decât o recomandare printre rânduri! Numa’ zic (zac)! Eventual, ca să aflaţi când, puteţi să-i urmăriţi pe Facebook.

Andreea Gavriliu în Zic Zac Credit foto: Vlad Cătană | Ideo Ideis 2013

Andreea Gavriliu în Zic Zac
Credit foto: Vlad Cătană | Ideo Ideis 2013

***

La Ideo Ideis, zilele astea, se întâlnesc oameni şi idei, gânduri şi poveşti, teatru şi educaţie. Mai bine şi mai mult, cu greu se poate! Ii (ne) gasiţi pe web, pe Facebook şi pe #ideoideis.

Ideo Ideis este un proiect finanţat de A.F.C.N, realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului şi sprijinit de Memo Plus ca parte din proiectul „Români frumoşi???. Evenimentul și-a găsit prieteni la Volksbank, Rinf, Millefiori, Illy, H&M, TelDrum, Pro Invest, EuroCar, Aurelian Săndulescu și SC Brain SRL.

Parteneri: Primăria Municipiului Alexandria, Indygen, BORȚUN•OLTEANU, FITS, UNATC, Godot Café-Teatru, Muzeul Județean Teleorman, Societal, WeAreHere, Conciato, Focus pe Germană, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Catalactica, Consiliul Județean Teleorman, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman.

Share: