Dacă-mi displace, totuşi, ceva la toamnă, e momentul de trecere şifonierească de la vara în care puneai o rochie pe tine şi nişte papuci în picioare şi gata!, la toamna în care ţinutele sunt mai complicat de alcătuit, iar dimineţile (sau serile!) devin o bucurie, mai ales atunci când te grăbeşti, tragi dresul pe tine şi vezi cum se duce firul!

Îmi displace şi cum, rând pe rând, conservatele şi congelatele iau locul legumelor proaspete în farfurie iar zilele, din ce în ce mai scurte, nu mai îmbie la plimbări, caloriile se acumulează şi uite cum apare astenia!

Totuşi, cu un mic efort, se poate şi altfel, iar lejeritatea zilelor de vară poate fi păstrată şi după ce vara a trecut!

Da, plouă mult zilele astea, ca-n poeziile bacoviene şi nimeni n-are chef de ieşit din casă. Totuşi, fă un efort şi ieşi. Pitită sub glugă ori o umbrelă mare (eu am una roşie în formă de inimă!) poţi să fredonezi nestingherită orice cântec ai chef, să studiezi trecătorii de la geamul vreunei cafenele şi să le faci o poveste, cum face Igor aici:

Aş minţi dacă aş spune abonament la sală în loc de jogging, fiindcă eu chiar sunt prea comodă pentru sală. Am  un stepper acasă, unul pe care nu-l pun la treabă (desigur!) 30 de minute pe zi, aşa cum ar trebui. Dar nu mai folosesc liftul, în schimb, şi până la şase se simte diferenţa pe scări. Iar dacă am chef de-o gustare, există şi variante light.

Toamna reîncep stagiunile şi ai spectacole nenumărate de teatru din care poţi alege, doar să nu uiţi să iei bilete din vreme, bei ceai fierbinte cu toate fructele de care ai chef, îţi aduni prietenii şi jucaţi un boardgame, ai scuza perfectă pentru băi lungi şi aromate.  Şi, în sensul ăsta, de alinturi pentru fete, să nu uităm de…

Pantofi!

Nimic nu schimbă o întreagă ţinută aşa cum o face o pereche de pantofi, iar achiziţionarea unei perechi noi produce dopamină. Pe bune. E demonstrat ştiinţific! Mai mult, cumpărarea de pantofi noi, stimulează şi o zonă a cortexului care se numeşte punctul colector – explicaţi-le domnilor asta, oricând mai întreabă de ce avem nevoie de atâtea perechi de pantofi! Practic, orice nouă pereche de pantofi vine la pachet cu o porţie de adrenalină!

Iar când pantoful are tocuri înalte, e cu atât mai bine, fiincă asociem în mod natural puterea cu înălţimea, iar asta are mai multe explicaţii, inclusiv una antropologică: pe vremuri, doar aristocraţii purtau tocuri, pentru că ei nu aveau nevoie de încălţăminte comodă, că nu executau muncă fizică.

Dar dacă ai putea primi o pereche de pantofi  în fiecare zi, doar cu condiţia să consumi un aliment care, pe deasupra, mai are şi grijă de silueta ta?! Şi nu orice pantofi ci unii de la Louboutin, Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo sau Gianvito Rossi!

designer
Admit că am ştiut de campania asta de când a pornit, prin septembrie, cândva, dar nu am avut când să intru să văd detalii şi, deci, nu ştiam că e vorba de aceşti designeri, şi, mai important, când aleg să consum un anumit aliment o fac pentru beneficiile sale, nu pentru accesul în potenţiale campanii şi concursuri. Am intrat, însă, duminică seara, fiindcă văzusem la mine pe wall poza cu o pereche de pantofi pe care i-am recunoscut ca purtând semnătura inconfundabila a lui Louboutin. Whaaaat? Păi de ce n-aţi zis aşa?!

Sunt la un fel de dietă de mai bine de-o săptămână şi mi-au prins bine ajutoarele light de la Activia, mai ales dimineaţa sau între mese, mai ales variantele de băut. Doar că am aruncat ambalajele. Cu tot cu capacul pe care era înscris codul! Şi acum nu mai am decât o săptămână de concurs cu pantofi! De la, repet!, Louboutin, Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo sau Gianvito Rossi!

Cu alte cuvinte, light e bine, că oricum e bine! Dar light + curiozitate ar fi fost perfect. Concursul cu pantofi meseriaşi ţine doar până pe 8 octombrie. Azi m-am plimbat în aplicaţie printre perechile care au fost câştigate până acum şi m-am ofticat îngrozitor. Puteau să fie ai mei!!!

Ăştia:

choo

sau ăştia:

louboutin

Share: