După un drum care mi-a părut mai scurt ca niciodată, fiindcă am reușit să dorm în tren, am ajuns ieri la Timișoara, unde am fost primită cu atâta soare și căldură încât m-am întrebat dacă am făcut alegerile corecte în materie de haine. S-a dovedit, de azi dimineață că da, fiindcă în ceea ce voi numi de-acum Londra românească, ați ghicit!, plouă în reprize!

Și, ca de obicei, nu-mi pasă! (probe: A, B)

(LE ora 16: e foarte soare si cald!)

M-am plimbat ieri prin centrul orașului, bucuroasă de revedere, vreo câteva ceasuri, fiindcă Timișoara e unul dintre locurile de care, de la distanță, mi se face dor uneori. Sigur, asta are legătură, chiar strânsă, aș spune, și cu prietenii mei de aici, dar și cu orașul, cu atmosfera, locurile și, hm, o suită de amintiri speciale care mă leagă de capitala Banatului.

Pe seară m-am dus la Muzeul Satului Bănățean, gazda, pentru trei zile, a unuia dintre cele mai faine festivaluri, motivul pentru care am fugit de-acasă câteva zile: PLAI. Am ajuns fix în toiul ședinței și, la fel ca anul trecut, am intrat instant în atmosferă. E ceva bun, și mai mult decât energie, care se întâmplă în festivalul ăsta, și cred că e despre oamenii de la PLAI, voluntari cu toții, care muncesc de câteva săptămâni pentru ca noi, participanții, să avem parte de cea mai bună experiență festivalieră.

E genul de eveniment la care m-aș duce și dacă mi-ar spune că tot ce o să se întâmple pe scenă e surpriză, vedem noi a fața locului, pentru că știu cu câtă atenție aleg Andreea și Norbert (co-fondatorii PLAI) artiștii prezenti aici și pentru că PLAI e mult despre oameni și locul ăsta frumos, jumătate pădure, jumătate alei și case bănățene, umbrit și protejat de copaci bătrâni. Prin urmare, știu sigur că orice se întâmplă e pe gustul meu, că o să găsesc povești faine de adus acasă de la partenerii culturali ai PLAI, adică multe ONG-uri cu multe proiecte frumoase. Apropo, dacă aveți întrebări și curiozități legate de oricare dintre ei, le aștept la comentarii. Iar aici găsiți programul: plai.ro/program.

De final, momentan, ca voi să ies la joacă pe ploaie prin oraș, vă rog și eu să lăsați umbrelele acasă și să luați la voi pelerine. Că e mai bine și pentru voi și pentru ceilalți participanți.

traiesc plai

PLAI Festival mulţumeşte partenerilor şi sponsorilor care, prin implicarea lor, au făcut posibilă editia din acest an. De asemenea, mulţumeşte publicului, un partener permanent, fără de care acest eveniment n-ar exista.

Puteţi citi despre PLAI şi pe blogFacebookTwitter sau Instagram.

Share: