Mâna sus cine nu s-a gândit, măcar o singură dată!, cum ar fi şi ce-ar face cu banii dacă ar câştiga la Loto! Ce casă şi-ar cumpăra, ce maşină, ce dorinţe extravagante secrete şi-ar transforma în realitate, pe unde ar călători şi ce i-ar spune şefei ori şefului la plecare!

Eu, recunosc, m-am gândit şi, din când în când, chiar joc la loto, aşa, de control, ca să-mi aduc aminte că, de fapt, norocul ni-l facem noi, cu mâna noastră, şi nu vreo învârteală potrivită a unor bile mici, de plastic, pe care sunt scrise cele şase norocoase!

De altfel, relaţia mea înţeleaptă cu banii se reduce la a nu da banii pe bilete la Loto (!) şi la… Bunul gospodar, jocul copilăriei, când, nu ştiu nici eu prea  bine cum, dar reuşeam să fiu destul de chibzuită (sau norocoasă?!) încât, de obicei, să câştig! Nu fac economii, altfel decât cu măruţişul pe care îl strâng într-un bol, pe hol, însă, contribui, totuşi, la un fond de pensii, că nu se ştie cât o mai duce statul cu sistemul lui. Mai bine să fiu sigură decât să-mi pară rău!

Dar să fim optimişti, cică ajută la sistemul nervos, şi, decât să ne întristăm, mai bine un joc mişto să jucăm! Darul meu pentru voi de astăzi este un boardgame nou apărut, Monopoly Millionaire, şi e cu schepsis, o să vedeţi mâine, în ultima zi de “Daruri pentru cititori” de ce!

Monopoly cel nou are nişte reguli un pic diferite faţă de cel clasic, iar cea mai importantă dintre ele este că jocul nu durează până falimentează toată lumea, mai puţin câştigătorul, ci până când unul dintre jucători face primul milion, ăla de care nu te mai întreabă nimeni apoi cum l-ai făcut!

Fiindcă e cu milionari, dăm liber la…. imaginaţie, iar pentru a primi jocul nou lansat, Monopoly Millionaire, vă rog să spuneţi voi la comentarii primele trei chestii pe care le-aţi face dacă aţi câştiga un milion de euro. Aveţi vreme până pe 15 decembrie să comentaţi aşa că aştept idei distractive!

Ce nu ştiaţi: jocul Monopoly a fost inventat de o femeie, în 1903, au existat multe variante, inclusiv una fascistă (!), iar cel mai scump set valorează două milioane de dolari şi este făcut de bijutierul Sidney Mobell din aur, rubine, diamante şi safire! Game on!

COMENTARIUL CÂŞTIGĂTOR ESTE… AL 13-LEA! VIENELA! Celorlalţi vă mulţumesc frumos pentru comentarii şi participare şi… să vi se împlinească milionul! Vă aştept şi dăţile viitoare printre rânduri :)

Share: