Încă din februarie, când a fost anunţat concertul Sting în România, am făcut demersuri pentru un interviu propriu, cu Sting sau cu cineva din Back to Bass Tour Management, şi, deşi am schimbat multe mesaje în sensul ăsta, inclusiv cu unul dintre vicepreşedinţii de la LiveNation, până la urmă interviul meu nu s-a putut concretiza, şi ăsta e şi motivul pentru care scriu despre asta abia azi, în ziua concertului. Ultimul schimb de mailuri a fost ieri! :)
Aşa cum am promis, însă…

Vă invit să citiţi despre Gordon Sting Sumner şi despre muzica lui minunată într-un interviu făcut la Stockholm şi pentru care am obţinut drepturile exclusive pentru România de la proprietar, William Anderson (thanks again, Will!)
Interviul a fost realizat pentru Singing Bassist de Anders Lundquist, care a avut amabilitatea să-mi ofere câteva detalii din culise. Le citiţi mai jos.

sting FB 1
Interviul nu a fost deloc uşor de obţinut. A trebuit să ofer managementului tot felul de informaţii legate de întrebări, lungime a interviului, trafic pe site şi aşa mai departe. Ulterior am aflat că acesta a fost singurul interviu oferit la Stockholm.

Întâlnirea avut loc cu aproximativ două ore înainte de spectacol. Atitudinea lui părea un pic defensivă, ca şi cum n-ar fi vrut neapărat să facă asta. Răspunsurile s-au succedat rapid şi uneori chiar a râs când a auzit unele dintre întrebările legate de el ca muzician, probabil şi pentru că a înghiţit o grămadă de rahat de la jurnalişti, de-a lungul anilor. Am simţit că trebuie să-i adresez întrbările în ritm susţinut dar, norocul meu, fac asta de destul timp încât să pot găsi un alt unghi de abordare dacă primul sau al doilea nu funcţionează. De exemplu, a fost clar că n-are chef să vorbească despre The Police.

Partea mişto e că, atunci când l-am ascultat, interviu a părut a fi fost un succes, răspunsurile lui au părut mai bune decât în timpul interviului. E ciudat cât de tare îţi poate afecta percepţia felul în care se desfăşoară un eveniment. Aveam alături de mine o internă de nici 20 de ani şi ea mi-a confirmat că Sting nu a părut relaxat decât la final, când interviul se terminase şi am avut o discuţie despre ce mixere şi platane foloseşte. Am avut senzaţia clară că Sting e sătul de jurnaliştii care încearcă să-l facă să pară preţios şi că a fost uşurat să vadă că interviul meu a fost doar despre muzică. A fost de acord fără reţineri să-mi semneze o copie a primului său album solo pe vinil (mi-a spus că-i e dor de viniluri!) şi chiar mi-a aranjat o întâlnire cu tehnicianul care are în grijă chitările lui, pentru câteva detalii tehnice.

Nu cred că m-ar recunoaşte, la o adică, dacă ne-am revedea, dar a fost grozav să pot să-l întreb câteva lucruri, după ce i-am ascultat muzica atâţia ani!

***

Urmează, desigur, şi interviul! Stay tuned! :)

Share: