Guest post by Domnul Sony. Adică eu, motanul!
portret dl sonyFără modestie, eu cred despre mine că sunt deştept. Probabil are legătură cu educaţia şi toate cărţile alea peste care am dormit din când în când, poate că scurta perioadă în care am purtat agăţat de coadă atributul “maidanez” o fi avut şi ea vreo importanţă, sau faptul că am fost lăsat singur acasă, în câteva rânduri chiar!

Prin urmare, când a venit o cutie mare de la curier cu mâncare “pentru pisici isteţe” am fost sigur că nu au greşit adresa: sigur era pentru mine!

Nu ştiam clar atunci, pentru că plicurile alea mici sunt perfect închise şi nu poţi să bănuieşti ce-i în ele, că vita, puiul sau somonul în aspic pot fi chiar foarte bune la gust, spre deosebire de alte dăţi când mi s-a dat şi am ajuns la concluzia că eu prefer mâncarea în sos, nu în aspic. Bine, sigur contează şi că, spre deosebire de ce-am mai încercat eu în aspic, aici e vorba de bucăţi de carne, nu de pateu sau bucăţi de pateu care au forma unor bucăţi de carne. Adică mănânc şi pateu, dar din ăla de care-şi cumpără ea. Pentru ea, nu pentru mine.

cutie
Mâncarea asta nouă se cheamă Felix, e de la Purina şi e pentru pisici isteţe! Oferă combinaţia optimă de minerale şi vitamine (printre care A şi D), dar să ştiţi că vitaminele astea sunt ff mici, nu le vedem cu ochiul liber. Şi, oricum, dispar destul de repede din farfurie! Tot în plicurile astea se mai găsesc acizi graşi şi Omega 6 – ceva cu Omega d’ăsta ia şi ea, nişte bile colorate pe care, când le prind, le alerg prin sufragerie!

Ea ştie că sunt sensibil la unele mâncăruri pisiceşti şi începe să mă mănânce pielea şi mă scarpin şi mă scarpin rău până fac o bubă şi ea trebuie să mă fugărească şi să mă dea cu ceva alifie (bleah!), aşa că am aşteptat un pic până să vă spun ce e cu Felix din plic, pentru ca nu cumva să am vreo reacţie d’asta alergică. Dar n-am avut, fiindcă Felix e pentru pisici isteţe şi eu sunt un pisic isteţ, aşa că ne-am potrivit numa’ bine!

pui

De când mănânc şi plic (că nu renunţă, nene, să-mi dea grăunţe, chiar dacă îmi exprim clar şi tare (!) preferinţa pentru mâncare umedă!) m-am isteţit şi mai tare, prin urmare nu-mi mai fac siesta aiurea prin casă ci chiar în dormitor şi chiar în pat! Şi am mai învăţat o şmecherie: eu mă pitesc şi ea, ca să-mi fac apariţia, ia plicul şi-l agită un pic, apoi pune în farfurie şi eu vin. Adică imediat ce nu răspund la apel – şi nu mai răspund, normal! – ea scoate plicul! Cât de tare e asta?! Păcat doar că nu avem o casă destul de mare şi nu sunt prea multe locuri în care să mă pitesc! Poate dacă ar mânca şi ea plicuri din astea ar deveni mai isteaţă şi ar lua o casă mai mare!
Există mai multe variante de plic: vită, pui, somon, iepure, vită&pui, somon&plătică, iar costul unui plic este de 1,7 lei. Poftă bună!

CONCURS
Am câteva plicuri Felix de dat şi o garsoniera de pisici, cum e asta a mea, dacă îmi spuneţi trei chestii pe care pisica voastră isteaţă le face sau pe care vreţi voi să le facă! De exemplu, ea îmi spune tot timpul că aş putea să-mi folosesc minunata mea coadă stufoasă pentru a şterge praful! Faza e că eu sunt isteţ şi taman de-aia nici nu-mi trece prin minte să fac aşa ceva! Termen: 25 martie! Plus, să nu ziceţi că nu sunt cooperant, vă dau un hint: Pisicile au cucerit (deja!) internetul! :D

Update: Cu o majoriate impresionantă şi fără precedent de voturi, premiul merge la comentariul 7, Idaho! Mulţumesc, tuturor pentru participare şi poveşti cu pisici isteţe! Staţi aproape, Sony mai face concursuri pisiceşti alături de Purina :)

Share: