Ieri a fost o zi plină la FITS, dar măcar a început cu un mic dejun pe terasa din curtea interioară a hotelului, cu soare și muzică bună (Simply Red și Dire Straits), și cu ness, că altfel mi se pare că aș dormi tot timpul, la cât sunt de în urmă cu somnul! Dar e mai tentant să văd și să experimentez lucruri, iar aici sunt atâtea de făcut!

Tot ieri, pe terasa de la Conti, am revăzut o mică parte dintr-o gașcă mai mare care vine la FITS de vreo trei-patru ani. Mai la final de săptămână, mai furate niște zile de concediu, oamenii își fac planurile de vară cu Festivalul la loc de frunte și bilete cumpărate în avans. Și nu sunt singurii; de doi-trei ani sunt tot mai mulți, inclusiv unii dintre bloggerii care au venit aici acreditați și pe urmă au revenit ca turiști culturali, ba și-au mai adus și prietenii, fiindcă FITS e mult mai fain alături de gașca potrivită!

La prânz am ajuns în fine la o marlenka, la Amber. Marlenka e o prăjitură care face parte din tradiția culinară a FITS-ului, pentru că tot în timpul unei ediții de Festival am descoperit-o și de-atunci măcar una și tot trebuie să fie în meniu, la fel ca, apropo, ciorba de la Kontiki – unde n-am reușit să ajung și probabil nici nu o să ajung până spre finele săptămânii.

După prânz am fost la Luminarium, pentru o super experiență, v-am povestit deja de ea, și am și recomandat-o. Azi a fost ultima zi, din păcate, dar sper că a ajuns cât mai multă lume și, după coada de la intrare, aș zice că așa a și fost!

Iar după Luminarium a urmat o repriză de samba, dar nu oricum, ci cu London School of Samba, care au adus un spectacol plin de culoare pe pietonala sibiană. Dansa copiii pe lângă ei de zici ca aveau aripi la picioare. Iar doamnele din ansamblu arătau cam așa:

20140608_165709

sau așa

20140608_170158
Eu nu pricep cum naiba nu sunt demolate sub toate penele alea, unele aveau și niște aripi imense, și toate dansau pe tocuri. Pe piatră cubică, în majoritatea timpului. Au!

După Samba nu am mai avut răbdare de altceva până la Deca Dance, probabil cel mai așteptat spectacol al ediției – pentru unii, cel puțin!
Iar Deca Dance a fost uluitor, poate cel mai bun spectacol de dans văzut la FITS. Am povestit despre el într-o scrisoare pentru Oltea, care, anul acesta, nu a putut ajunge la Festival. Și, un pic, printrerânduri, și o să mai fie, plus câteva detalii aflate de la managerul companiei și de la unul din dansatori, azi, după conferința de presă. Dar n Jurnalul de mâine.

După dans, am fost la trapeziștii din Piata Mare, dar eram prea entuziasmată ca să am răbdare să-i urmăresc – ăsta e, uneori, efectul spectacolelor foarte bune, vrei să păstrezi starea aia cât mai mult timp, nealterată de ceva.
Dar seara avea să se termine abia la ore mici din noapte când am venit spre casă de la Clubul Festivalului, după lungi și vesele discuții!

La Sibiu e soare, cald și bine. Ceea ce vă doresc și vouă! Pe mâine, dar nu înainte de rezumatul zilei, făcut de echipa Video a TNRS/FITS:

______

Urmăriți FITS pe site, FB, Twitter, Instagram și YouTube, și pe #FITS2014, unde mai postez și eu gânduri și imagini. De asemenea, vă reamintesc că poveștile festivaliere de printrerânduri vă sunt aduse alături de UniCredit Țiriac Bank, partener principal al Festivalului!

Share: