Anul ăsta, Comedy Cluj propune câteva evenimente conexe festivalului de film, iar aseară am asistat cu plăcere la unul dintre ele, și anume spectacolul Carpathian Garden scris de Radu Iacoban și inspirat, vai!, din realitatea frumoasei țărișoare care umblă prin lume acoperită doar c-o frunză.

O comedie, fără îndoială, la care n-am avut cum să nu râd, că e bine scrisă și foarte bine jucată de Radu Iacoban alături de TudorAaron Istodor, dar care, de fapt, ar fi trebuit să ne întristeze, cred, fiindcă trecerea în revistă a apucăturilor autohtone n-are cum să-ți placă, la o adică… Chiar și când, repet, e prezentată cu umor.

După un buletin de știri apocaliptice, cu reporteri vai de capul lor, și invitați și mai pastă, asistăm la trecerea în revistă a unor personaje destul de prezente pe agenda publică: politicianul uns cu toate alifiile, de o falsitate dezgustătoare și transparentă, băiatul de bani gata rupt în cap care a făcut accident mortal dar care o să fie salvat de ???babacu???, actorul porno, parcangiul, preotul care manevrează abil ochiul dracului și, în fine, mogulul care spune cum funcționează manipularea prin mass-media.

CARPATHIAN-GARDEN (2)

Dacă mă întrebați pe mine, ar fi mers și-o pițipoancă, mai ales că oricare dintre cei doi are talent să joace convingător și un asemenea specimen, dar nu mi se pare exclus ca pe viitor să se regăsească și o reprezentantă a acestei specii în Carpathian Garden.

Până la urmă, așa cum știm, e loc pentru oricine, că românul e prost (de generos, desigur) și grădina e mare. Sigur, faptul că din ce în ce mai mulți au poftă să sară gardul… în afara ei, s-ar putea dovedi o problema în timp. Dar până atunci, întru descrețit frunțile, vă recomand să vedeți spectacolul pe unde-l prindeți, că merită!

La Cluj plouă de azi dimineață dar cumva pare fix genul de vreme care să-ți facă poftă să intri în sala de cinema și să vezi filme pe bandă rulantă! Azi am două în plan, dacă nu chiar trei. Life is cruel, Comedy Cluj is cool!

Share: