Ce te faci când te împrietenești, fără să știi, cu fosta nevastă a noului tău iubit? Și, când îți dai seama ce și cum, e cam aiurea să-i spui, mai ales că ea îți povestește despre el diverse chestii pe care ai cam vrea să le auzi, și nici lui nu vrei să-i spui pentru că, de fapt, fosta nevastă e o tipă mișto și îți place prietenia cu ea.

Ei bine, Eva, eroina din Enough Said, filmul care a deschis, aseară, cea de a cincea ediție a Comedy Cluj, dar și competiția acestui Festival, a găsit și ea destul de dificil faptul că trebuie să aleagă între noul iubit și noua prietenă, așa că a tăcut mâlc… până când, toată treaba i-a cam explodat în față, și a pierdut și prietena și iubitul, pe Albert, interpretat de James Gandolfini în ceea ce avea să fie ultimul său rol.

Sau poate că iubitul, totuși, nu l-a pierdut, poate mai primește o șansă…

enough-said-poster

Cel puțin așa se termină filmul, iar eu, ca o optimistă incurabilă, sper că mai primește o șansă fiindcă Julia Lewis Dreyfus reușește să se facă foarte simpatică în rolul Evei, o femeie matură care nu mai speră în a doua iubire, dar care, atunci când o întâlnește și, mai ales când o pierde, realizează că are nevoie de ea.

Dincolo de replici, bine scrise și jucate, pe ici pe colo îți dai seama că mesajul filmului, dincolo de posibilitatea ca iubirea să revină în viața unora care nu mai sunt chiar tineri, e că în dragoste, dar și în prietenie, încrederea joacă un rol principal și că, indiferent ce-ți spun cei din jur, tu știi mai bine cum e cel de lângă tine și dacă sunteți sau nu potriviți. Mai mult, e important să faci alegerile atunci când ele se cer făcute, altfel poți avea surpriza să nu mai ai de ales…

Și poate că e păcat.

***

Enough said! Să-l vedeți dacă aveți ocazia, chiar dacă nu vă pasioneaza genul. Jocul celor doi actori merită, la fel replicile și micile povești care se întâmplă pe lângă aventura celor doi.
Altfel, dimineață am văzut un alt film fain, Timer, despre care vă povestesc data viitoare, iar pe seară merg la Roxanne. Între, m-am bucurat de soare și cele 23 de grade de la Cluj, am văzut prieteni mai vechi, am întâlnit unii noi. Așa e la Festival: e despre oameni, mereu e despre oameni întâi, și doar apoi despre filme!

 

Share: