A trecut prima zi de aprilie, aia dedicată păcălelilor, așa că ce zic acolo, sus, în titlu, e cât se poate de real. Atâta doar, că, deși directorii de marketing din zece companii mari de pe la noi se schimbă, se schimbă între ei, treaba asta are loc în cadru organizat și durează doar o zi.

Pe scurt, echipa de la Biz a mai venit c-o idee trăznită, respectiv aceea de a provoca zece directori de marketing să conducă, pentru o zi, departamentul de marketing al unei alte companii.

Mai exact, Biz Marketing Xchange sau, pe scurt, BMX. E o provocare pentru toți cei implicați, companii și directorii de marketing, dar una care are toate șansele să fie nu doar începutul unei tradiții, ci și un alt fel de networking al marketerilor.

E un job cu responsabilități mari într-o piață ușor atipică, așa cum e asta din România, și cred că genul ăsta de experiență, chiar și pentru o zi, se va dovedi foarte benefic atât pentru cei zece care au acceptat provocarea, cat și pentru companiile care, pentru o zi, vor avea alt director de marketing.

Fiecare participant in acest proiect va deveni “director de marketing pentru o zi??? intr-o alta companie, dintr-un domeniu diferit de cel in care activeaza, se va intalni cu directorul de marketing titular si cu echipa acestuia si va discuta probleme comune de marketing, organizare si branding. (de aici)

Print

De multe ori, TO Do List-ul propus și presupus de o asemenea poziție e suficient de lung încât protagoniștii nu mai au vreme să se dea doi pași în spate pentru o privire de ansamblu, iar despre chestii out-of-the-box cu atât mai puțin poate fi vorba, așa că un fel de consultant cu multă experiență (așa cum e fiecare dintre cei zece) poate oferi perspective interesante.

Apropo, curajoșii care au acceptat această provocare (până acum) sunt: Mihai Barsan, VP marketing, Ursus Breweries; Monica Eftimie, Chief Marketing Officer KFC, Pizza, Hut, Pizza Hut Delivery si Paul, Calin Clej, Marketing Director, PepsiCo Greater Balkans Beverages & South Eastern Europe Franchise, PepsiCo; Adrian Nicolaescu, Marketing Director, Mega Image; Anca Nuta, Head of Identity & Communication Director, UniCredit Tiriac Bank, Andreea Toloaca, Marketing Director al Orkla Foods Romania, Tudor Galos, Consumer Marketing Executive Devices Category Lead Microsoft Romania, Ionut Gheorghe, director de marketing Dacia si Renault, Georgia Baltag, Marketing Manager, MasterCard Romania, și Raluca Kisescu, director de marketing Romania si Moldova (Senior Manager Commercial Marketing), Avon Cosmetics Romania

Eu, una, abia aștept detaliile și poveștile de după… deși poate că o să vă pot povesti și eu câte ceva! Dar să nu anticipăm!

Experienta si impresiile acumulate in timpul experimentului BMX vor fi publicate in numarul din mai al revistei Biz, dar vor fi prezentate chiar de catre participantii la acest proiect si la conferinta BestMarketing, pe care echipa Biz o organizeaza pe 26 mai.

Biz Marketing Xchange este un proiect Biz realizat dupa o idee GMP Advertising.
(de aici)

Share: