Cred că sunt vreo doi ani de când țin în sertar un proiect în a cărui implementare chiar se întâmplă să cred, pe principiul lasă pe mâine ce nu e urgent azi. Și, cumva, ???azi??? e mereu ceva urgent, ceva care are prioritate. Așa că proiectul meu e încă în sertar. După cum se vede treaba, probabil că până la finele anului o să-l scot de-acolo și o să-i dau viața. Dar nu despre mine sau proiect vreau să scriu, ci despre curajul de a-ți întoarce viața pe dos ca să-ți urmezi visul.

Și despre un om care a reușit asta.
Ionuț a plecat dintr-o agenție de PR unde avea clienți mișto și lucra ce-i plăcea și cu cine-i plăcea. Pe lângă asta, avea vreme să-și exerseze pasiunea pentru muzică și parcă mereu se iveau ocazii să-și ia chitara și să facă un recital pentru și alături de prieteni. O viața bună.

Dar nu era destul, așa că și-a luat chitara și lumea în cap, a lăsat în urmă jobul cel bun care ar fi putut deveni chiar o carieră, și a plecat în lume să-și urmeze pasiunea pentru muzică. Din biroul safe al vilei din Cotroceni pe străzile din Dublin, cu chitara și cântecele lui.

ionut

Dar chiar și pasiunile urmate au etapele lor, așa că, prin aprilie, s-a decis să scoată un LP. Voce avea, chitară avea, dar bani nu prea, așa că a organizat un crowdfunding – aici – cu scopul de a strânge 7000 de lire în 30 de zile. Au curs Likes and Shares ba și articole pe bloguri, dar bani au curs… mai puțin, abia o treime din suma necesară, iar sistemul e că dacă nu aduni toți banii pentru proiectul tău, nu primești nici un ban.

Și chiar se părea că banii necesari nu se vor strânge până când Marta Ușurelu de la Biz n-a făcut un apel la companiile participante la BIZ SMS Camp, serie de evenimente la care Ionuț și chitara lui ne-au încântat la fiecare ediție: Le-am spus simplu: va ofer spatiu in revista daca-l sprijiniti pe Ionut cu suma de 500 sau 1.000 de euro.

Mai mulți bloggeri (me included) s-au alăturat acestei inițiative oferind spațiul pe propriul blog pentru sponsori iar Cătălin de la ZeList a anunțat și el că ofera companiilor care il sustin pe Ionut promovare pe zelist.ro (banner)+ 1 abonament de 2 luni la ZM sau FbMonitor.

Iar azi, cu mai puțin de trei zile înainte de termen…

victorie
Mi se pare o victorie importantă pentru toți cei care nu au curaj să-și urmeze visul, un mesaj clar că, iată, se poate, dacă ai prieteni, dacă dorința ta de a reușit a convins și impresionat suficient de mulți oameni care să te ajute. Și mă bucur nespus pentru Ionuț, la fel de mult cum mă bucur să aflu, din nou!, că sunt oameni faini în unele companii (și agenții) care și-au pus banii acolo unde și-au pus aplauzele.

Prin urmare, felicitări pentru consecvență Enel, Calif, MSLGROUP The Practice, Flanco, Golin, TNT, Etarget și Vodafone – doar câteva din companiile care l-au susținut pe Ionuț în demersul lui! Meritați, la rândul vostru, aplauze!

Cât despre Ionuț, acum, după ce s-au strâns banii pentru visul lui, mi-a zis așa: E o senzatie pe care, sincer, nu o pot descrie. Am incercat marea cu degetul si acum inot. E o vorba – Always believe that something wonderful is about to happen. Ei bine, in ultimele trei saptamani, am trait asta pe pielea mea.

Ce vreau să(-mi) spun? Că se poate! Trebuie doar să începi!

Share: