La fiecare început de an, Innovation Group, parte a JWT, publică o lista cu 100 de trenduri pentru anul respectiv, împărțite în câteva secțiuni. Nu e vreun un horoscop universal, sau universal valabil, desigur, dar mie mi se pare un document util pentru oricine e interesat de direcțiile în care s-ar putea duce interesul consumatorilor – și cine nu e?!
Prin urmare, un pic comentate, o parte din ele. O să vedem cât și cum au avut dreptate mai la anul pe vremea asta!

the future

Culture
Empatie, ca (plus)valoare umană, dar și ca o valență must-have a eforturilor pe care brandurile le fac pentru a se apropria de consumatori prin diverse aplicații.
Dacă zvonurile se confirmă, FB nu va avea buton de Dislike ci unul (unele) prin care își poți exprima inclusiv empatia.
Despre a fi femeie, dar fără tabu-uri! E un trend pe care eu nu-l regăsesc în jur și cred că și afară e mai degrabă un wishful thinking decât o tendință serioasă. Și, sincer, în afară de educație, nu văd nici un motiv de celebrare a părului de la axilă. E inestetic și neigienic.

Și asta: ???Companies now have to think of themselves as employment brands if they hope to attract and retain talent???.

Tech & Inovation
Universități online, pentru că ai nevoie să înveți carte, dar ai nevoie să înveți și viață, să capeți experiență.

Self-healing materials – nu cred că e nevoie de explicații. Există tehnologia, gândită pentru avioane, dar, iată, o companie de cosmeticale încearcă deja să facă un lac de unghii care să se repare singur când se cojește. Fine by me!
Ah, da! Și haine atât funcționale cât și fashionable!

Travel & Hospitality
Astea sunt trendurile, fiecare cu motivele sale: Cuba, Chicago, Insulele Feroe, hoteluri care nu mai oferă sala de sport ca pe un bonus și ca pe o atracție în jurul căreia își construiesc pachete, hoteluri (mai) conectate, trolere inteligente, croaziere pentru millennials ce oferă, pe lângă plimbare și socializare, și voluntariat organizat, social-good places to stay, recepționeri 2.0. și turism virtual.

Brands & Marketing
Neuromarketing. Could be.
Asta: ??? 86% of US and UK millennials believe that brands are more important to society today and that they should be accountable for public services and education. Also, 75% believe brands should act as cultural benefactors???.
Branded content. Da’ pe bune!
Fan-spitality. Mi se pare un concept foarte cool. Scump, dar mișto!

Food & Drink
Mai sănătos, mai puțin dulce, mai conștient de ce mănânci. Inhalable favors – cum ar fi sa te scufunzi într-o boare de caramel sau vanilie sau shaorma cu de toate? Alge, coctails cu microbi (sic!). Mancatul e cult(ură).

Beauty
Produse naturale, organice, frumusețea care vine din interior, deci tratăm (și) interiorul. Pistrui, ambalaje mici.

Retail
Magazine ale celebrity brands si startup și community (vezi exemplul Nike). Totul e conectat, prin urmare, ceasul tău deștept o să-ți comande vinul preferat pentru că se termină și pentru că știe că ai avut o zi stresantă. SH și VR.

Health
Stool banking. Not full of it, I guess!
Exercise-meets-drinking events. Sau heathonism. Și programe de sănătate în corporații. Ceva mai mult decât un abonament la sală sau un control medical anual.

Lifestyle

Produse făcute doar pentru tine, odată cu scanarea ADN-ului. Canabisul devine social acceptabil. Co-living. Responsabiliate și educare financiară.

Luxury
Fițe. Mâncare, experiențe, parfumuri, servicii. Dar mai ales experiențe.

Documentul complet e aici sau îl puteți lua de pe site-ul lor, dacă completați un formular online – e gratis. Și tot la ei pe site găsiți și alte analize interesante. De citit. De socotit. De plănuit. Și, da, de bugetat!

Share: