Eh, şi se termină şi Jocurile Olimpice din 2012 – urmează cele Paralimpice, sper că echipele româneşti să se bucure de cel puţin la fel de multă susţinere cât au avut cele care îşi iau, în acestă seară, “La revedere” de la Londra. Ultima dintre companiile care sunt sponsori oficiali ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român cu care am stat de vorbă despre această implicare este GDF Suez. Interesant este că la nivelul Grupului GDF SUEZ nu există un parteneriat global cu Comitetul Internaţional Olimpic, colaborarea cu Comitetul Olimpic şi Sportiv fiind una locală şi că acest parteneriat – o să vedeţi – e cu bătaie lungă, nu doar o oportunitate de promovare cât sunt reflectoarele pe sport.

Fără alte introduceri, aşadar, vă redau exact răspunsul celor de la GDF la întrebările mele, aceleaşi pentru toţi sponsorii: de ce acest parteneriat, cum se desfăşoară şi cum îl comunicaţi. Şi, fireşte, mulţumirile mele pentru că au ales să susţină perfomanţa olimpică a României şi, de ce nu?, bucuria adusă de sportivi nouă, celor care le-am ţinut pumnii pentru medalii!

În septembrie 2010 GDF SUEZ Energy România a încheiat un parteneriat cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Structura parteneriatului are la bază două componente: susţinerea sportivilor de performanţă incluşi în programul Pol România şi evenimente dedicate publicului larg din dorinţa de a face să renască mândria românilor faţă de valorile olimpice şi de a promova practicarea sportului de masă.

Am ales să susţinem Comitetul Olimpic şi Sportiv Român din dorinţa de a sprijini excelenţa şi performanţa în sportul românesc dar şi de a încuraja practicarea sportului de către un număr din ce în ce mai mare de români, sportul ca mişcare în general şi nu neapărat la nivel de performanţă. Pentru a avea din  nou elite în domeniul sportului românesc trebuie să formăm baza de selecţie din care să se facă recrutarea pentru nivelul de performanţă. În plus, valorile brandului GDF SUEZ sunt apropiate de cele din domeniul sportului : Angajament, Îndrăzneală, Coeziune, Exigenţă.

În anul 2011, evenimentele Caravana olimpică GDF SUEZ, derulate în Craiova, Ploieşti şi Bucureşti au reunit numeroşi participanţi, iubitori ai sportului. În cadrul acestor evenimente au fost organizate activităţi sportive precum handbal, badminton, tenis de masă, tenis de câmp, streetball, volei şi competiţii de cros pe tranşe de vârstă. Alături de participanţi au fost prezente nume sonore din sportul românesc precum Violeta Beclea (vicecampioană olimpică atletism), Doina Melinte (campioană olimpică atletism), Cristiana Cojocaru (medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice), Natalia Andrei (campioană europeană atletism), Otilia Bădescu (campioană europeană la tenis de masă), Ionela Tîrlea (vicecampioană olimpică atletism), Leonard Doroftei (medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice box), Anamaria Tămîrjan (medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice gimnastică artistică), Ionela Tîrlea (vicecampioană olimpică atletism), Corina Ungureanu (campioană mondială la gimnastică artistică) dar şi membri ai loturilor naţionale şi olimpice de pe plan local, activând în diverse sporturi.

Câştigătorii competiţiilor au primit premii iar pentru participanţii atelierelor de sport a fost organizată o tombolă cu premii constând în articole sportive.

În preajma evenimentului anului 2012, Jocurile Olimpice de la Londra, GDF SUEZ Energy România împreună cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român lansează campania de promovare a echipei olimpice a României ,,Energie pentru performanţă’’. Sandra Izbaşa (gimnastică artistică), Andreea Ogrzeanu (atletism 100m), Nicoleta Grasu (aruncare disc), Flavius Koczi (gimnastică artistică), Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu (canotaj) sunt vedetele acestei campanii.

Campania de comunicare se va desfăşura astfel:

–          9 iulie  – 12 august – campanie online pe site-urile Hotnews, Yahoo (News, Mail&Messenger) şi Facebook.

–          23 iulie -12 august – campanie TV pe canalele de televiziune TVR1 şi TVR2.

Din partea GDF Suez România mi-a răspuns – şi îi mulţumesc (şi) pe această cale – Ramona Sărărescu, Project Manager Comunicare :)

Share: