Sunt două atitudini care mă fac să iau foc, atunci când vine vorba despre oamenii cu care lucrez: Nu e treaba mea! şi Lasă, mă, că merge şi-aşa! Şi dacă la prima rezolvi pur şi simplu delegând, fără prea multe discuţii suplimentare, a doua ţine de mentalitate.

Mă scoate din sărite acest merge, lucrul făcut de mântuială, cârpeala. Să ţină, să vină banul, să fie suficient. Dacă clientul e mulţumit, e ok, oricum ar fi, ce dacă noi ştim că se poate mai mult, mai bine?  E genul de atitudine care nu iese din zona de confort, cuminte, mică, uneori aproape meschină. Călduţ, aşa. Comod. Bleah!

Ei bine, acest binişor nu e suficient. Niciodată n-a fost şi nici n-o să fie. E şaptele din teză, nici de şase, nici de opt, un hai, treacă de la mine. Şi tocmai de-aia îmi place aşa mult campania pentru Zilele BIZ 2013, fiindcă face mişto de mediocritate într-un mod care te şi amuză.

Next ne-a propus o campanie prin care trage un semnal de alarma si invita mediul de afaceri la arme in lupta contra comoditatii. Este o campanie cu multa ironie care ne-a placut din primul moment, are acel gen de mesaj care prinde la un anumit public si care aduce miraculous zambete pe buze. Extrapoland, cum Zilele Biz nu este un eveniment pentru publicul larg, cine nu intelege aceasta campanie nu este in target! Cei care nu se multumesc cu putin si lupta sa fie cei mai buni in domeniile in care activeaza sunt asteptati in saptamana 11 – 15 noiembrie la Zilele Biz, spune Marta Usurelu, redactor sef la revista Biz.

Păi da, nimeni nu te mângâie (sau n-ar trebui, în orice caz!) pe cap pentru locul 37 sau pentru un meci aşa şi aşa, ca să nu mai spun că prestaţiile ocheiuţe la orizontală nu se lasă cu invitaţii ulterioare la film (!) fiindcă “tăricel” nu e suficient!

Aşa că cei de la BIZ au decis că această a XII-a ediţie a evenimentului să fie “best of the best” – ceea ce mă face curioasă legat de invitaţi şi alte năzbâtii frumoase pe care le aştept cu nerăbdare în acest noiembrie, dar şi de ediţia următoare căci, Marta, ai ridicat standardele tare sus! :)

Din proprie experienţă vă spun, deci, să vă asiguraţi din vreme că nu ajungeţi la eveniment… dincolo de uşi, fiindcă de obicei e full! Cei mai buni profesionişti vor fi prezenţi la Zilele BIZ ca să vorbească despre antreprenoriat, management, inovaţie, CSR, media şi marketing. Nu fiţi tăricei şi autosuficienţi. Veniţi să-i ascultaţi şi să le puneţi întrebări. Merge şi fără asta, dar numai dacă vă mulţumiţi cu locul doi. Sau locul 37!

locul doi

Share: