Căci nimic nu e mai răcoritor decât un spectacol bun, de oricare ar fi el, dar în cazul de faţă, spectacol de teatru, şi nu doar unul, ci 28, reunite frumos sub semnul lui UnderCloud, festivalul independent de… orice! Căci cum-necum, UnderCloud şi-a continuat călătoria prin şi cu producţii independente de teatru independent, ajungând, iată, la ediţia cu numărul şase!

În 2013, UnderCloud se întâmplă la Muzeul Ţăranului Român, cu intrare pe Monetăriei, lângă Piaţa Victoriei – în caz că nu ştiţi, şi găzduieşte multe spectacole faine, alese pe sprânceană, practic cele mai bune producţii independente din stagiunea 2013!
AFIS FINAL 2013 UNDERCLOUD bl5
Sunt acolo spectacole văzute şi unele pe care nu le-am văzut, unele cu actori care abia au terminat UNATC-ul şi altele cu actori despre care ştim deja că-ţi pot opri… Mecanica inimii. E cu teatru-dans, unul deja recomandat, mă refer la Zic Zac, şi cu teatru chiar sub nor, la înălţime, iar unul, Omul Pescăruş, spectacolul făcut de Chris Simion după nuvela lui Richard Bach, minunată poveste! Şi cu Pisici verzi!

Dacă vă e dor de emoţii frumoase, autentice, nu ezitaţi! Sunt şi spectacole gratuite, dar pentru cele mai multe vă trebuie bilete. Le găsiţi aici.

Dincolo de ce spectacole o să vedem, îmi pare mai preţioasă atmosfera festivalieră dintr-un spaţiu protejat (ca să nu zic închis), dintr-un Bucureşti în care e foarte complicat de generat aşa ceva. Toate festivalurile la care merg prin ţară au reuşit să umple oraşele în care se desfăşoară, aşa că atmosfera festivalieră te cuprinde şi dacă eşti în sală şi dacă nu. În Capitală e greu de obţinut aşa ceva, poate cu excepţia Festivalului Enescu, cel care, odată la doi ani, pune stăpânire pe centru. Dar UnderCloud are o energie proprie care ia cu asalt ultimele zile calendaristice din vară.

omul pescarus

Şi nu ştiu vara voastră cum a fost, dar a mea merită să iasă din scenă cu aplauze, oho! Aşadar, ne vedem UnderCloud!

Share: