February 5

Nu plăti agramaţii statului din banii tăi!

Eu, una, m-am săturat de tot felul de şefi şi şefuţi de comunicare la instituţiile publice! E plin netul de istorii ilare cu asemenea specimene, venite cu pluta nu se ştie cum, nu se ştie de unde, iar lumea le comentează şi le uită. La fel cum uită că oamenii ăştia sunt plătiţi din bani publici ca să faciliteze comunicare instituţiei pe care o reprezintă cu publicul acesteia.

Nu vreau să generalizez, ştiu PRi destoinici la stat care-şi fac treaba ca nişte profesionişti ce sunt (bine, acum îmi vine în minte doar unul dar sunt mai mulţi, zău!), însă azi am un exemplu care mi se pare mult prea strigător la cer ca să tac. Să privim cu atenţie imaginea următoare:

Sunt semnalate, acolo, nişte greşeli, dar nu sunt toate. Lipsesc nişte virgule, nişte spaţii şi o majuscula la Municipiu, şi mai avem după cum urmează:
– Noi vă informăm că doamna Viorica Pavlu face şi drege, semnat eu, Viorica Pavlu.
– Viorica Pavlu e doamna, prefectul nu e.
– vă punem la dispoziţie în format electronic da’ cu posta clasică

Mai căutaţi şi voi, poate mie îmi scapă alte greşeli, nu că astea n-ar fi suficiente pentru ca doamnei să i se retraga instant funcţia de comunicator pe motive evidente de nestăpânire a minimei igiene… gramaticale! Şi, de fapt, mi se pare că nici director al Cancelariei nu poate să fie dacă scrie aşa. Sau angajată a statului român, bugetar, plătită din bani publici.

Am cerut azi câteva informaţii despre vechimea şi modalitatea prin care doamna cu pricina a ajuns în instituţie – sper că n-a fost un concurs scris! – dar şi ce anume dintre calităţile dânsei au recomandat-o pentru poziţia de coordonare a comunicării şi relaţiei cu media din Prefectura Bucureşti. Am scris mailul doar aşa, de curiozitate, nu mă aştept să primesc răspuns şi, chiar dacă primesc, greşelile din comunicarea de mai sus sunt prea evidente ca să fie scuzate.

De aceea aş vrea să mă ajutaţi şi să nu mai tolerăm porcării din astea pe banii noştri. Cereţi ca doamna Viorica Pavlu să nu mai deţină – evident pe nedrept – nici o funcţie care implică orice comunicare scrisă cu publicul. Adresa pe care am primit-o ca să trimit un mail în atenţia prefectului Georgeta Gavrilă (foto) este e_petitie@mai.gov.ro

Trimiteţi mail şi explicaţi-i Prefectului Capitalei că doamna pe care a făcut-o staroste peste comunicarea Prefecturii scrie agramat. Poate nu ştie… Dar e bine să afle. Pentru că, altfel, doamna Pavlu îşi va fi luat în continuare salariul pe nedrept, iar noi îl vom fi plătit. Eu nu vreau asta. Voi?

Bine, de bun simţ ar fi să-şi dea demisia, dar dacă n-a avut destul cât să înveţe gramatica limbii române dar să se ocupe, totuşi, de comunicarea unei instituţii publice din România, nu ne putem aştepta la aşa ceva!

Aşadar, asta e una din ocaziile alea în care puteţi nu doar să râdeţi amar ci chiar să încercăm să facem ceva! Umpleţi-le serverul cu respect! Altfel, să nu vă mai aud că vă plângeţi!

UPDATE: A doua zi după ce am scris ce-aţi citit mai sus, Prefectura a anunţat încetarea contractului cu doamna Pavlu. Deci se poate! Bravo vouă!Tags: , , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 05/02/2013 by ruxandra in category "PR sau piar", "ţara mea de d'oh!

45 COMMENTS :

 1. By Luc on

  Imi dau seama ca nici nu-ti imaginezi cati lucreaza in comunicare la stat si care au impresia ca totul poate merge dupa ureche sau dupa modele copiate te miri de unde. In al doilea rand, ai idee la cine vrei sa te plangi, in cazul de fata? Oricum, initiativa merita apreciata.

  Reply
 2. By Luc on

  :-) Imi permit sa te contrazic din nou. Nici nu ai idee. Vorbesc de comunicare, nu numai de relatii pubice.

  Reply
 3. By peleu on

  dupa cum se poate observa… acela este un fisier .doc .. inca in faza de editare.. sunt pro initiativei de a nu plati agramatii statului din banii nostri.. dar ar cam trebui dovezi mai clare

  Reply
 4. By Luc on

  Niodata nu vei vana un urs la fel ca pe vrabii. Trebuie ceva mai multe pregatiri. In plus, numarul mare de solicitari va fi contorizat in dimensiunea comunicarii de jos in sus cu prefectura, deci un plus pentru institutie.Tare mi-e teama ca se va obtine efectul invers.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   grozav! astept solutii mai bune. daca n’ai, te rog trimite mailul cu pricina – multumesc! :)

   Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   nu stiu, hai sa verificat, ca de laudat intentii bune m’am saturat si eu. si de stat degeaba. ai trimis mail? :)

   Reply
 5. By Luc on

  Nu intelegi ca degeaba alergi repede daca o faci in directia gresita? Ce naiba, nu acea madama este problema ci tocmai cea care a angajat-o si care nu va lua nici o masura impotriva agramatei din doua motive: este la fel ca ea si nu vrea sa apara in postura cuiva care a luat o decizie gresita. Vrei solutii? Nu sunt in masura sa te invat eu pe tine. :-)

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   nici nu trebuie sa ma inveti pe mine. vino cu o solutie mai buna, alta, si o s’o accept daca e mai buna. daca nu, facem asa si vedem ce iese :)

   Reply
 6. By Jon on

  Ce sa mai zicem de cei din CNA, impartitorii de amenzi pentru greseli? De ani de zile au impus anuntul obligatoriu “Acest program poate fi vizionat numai cu acordul sau impreuna cu parintii ori familia.”

  Reply
 7. By Adriana Puscas on

  Dom’le, cat de toleranta e natia asta ! Oamenii astia care nu gandesc, ci doar simt ca nu pot face nimic, de ce isi mai exprima parerea ?. Nu le-a cerut nimeni sa spuna ce cred sau simt ei, ci sa faca ceva ! I can’t stand listening so many pudding heads talking about how to do nothing !

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   e ok sa spuna oricine parerea, dar, da, parerile insumate aici sau oriunde nu inseamna ca ai facut ceva ca sa rezolvi problema.. :(
   iar doamna asta e doar un rau ffff mic in comparatie cu altele.

   Reply
 8. Pingback: Pe ei îi plătim din banii noştri. Aşa că ar trebui să îi luăm la socoteală • Politichina

 9. Pingback: Concluzia: nu plătim agramaţii statului! Sau cel puțin pe unul dintre ei.

 10. By Radu Tanasescu on

  Din aparatul bugetar poti sa concediezi 70% din oameni si nu se va simti nici o diferenta.

  Statul se misca datorita a acelor 10 – 20% care chiar muncesc. Restul sunt de umplutura.

  Pe langa incompetenta mai au si aroganta din plin, dar nu-mi fac prea multe griji pentru ei. Urmeaza vremuri grele si statul va trebui sa renunte la o parte din ei, si dupa ce o sa dea afara oamenii buni si-o sa vada ca nu mai merge nimic, o sa fie concediati si incompetentii ca sa ramana loc de cine merita sa fie acolo.

  Va dura ani, dar procesul a inceput deja. Criza forteaza niste progrese demult amanate.

  Reply
 11. Pingback: Viorica Pavlu, directorul agramat din Prefectura Bucureşti, concediată pentru incompetenţă » subiectiv.ro

 12. Pingback: Sunt bune și blogurile astea la ceva @ Mariciu.ro

 13. By Iulian on

  De curiozitate. Doamna aceasta chiar nu are demintatea sa te dea frumusel in jdecata pentru aceasta formulare – evident pe nedrept – “?
  Eu in locul ei ti-as face pentru afirmatia de mai sus o plangere in instanta. Si ti-as cere si niste daune. Ca sa invatam cu toti ce inseamna asumarea responsabilitatii. Ori la bal, ori la spital. Ca asa e in tenis!

  Reply
 14. By SagittariuS on

  Sunt curios, Iulian cel tare-n clonţ, ce şanse crezi tu că ai avea dacă ai fi în locul “enteligentei” cucoane de PR şi ai da-o pe Ruxandra în judecată pentru calomnie, să zicem, iar Ruxandra ar veni cu dovada irefutabilă în sprijinul afirmaţiei?

  Întreb ca şi tine, de curiozitate.

  Nu de alta, dar nici tu nu eşti departe de cuconetul care face subiectul articolului. Poftim, dă-mă-n judecată.

  Reply
 15. By Danyzus on

  Probabil este vina celui care a scris textul la PC si nu a celui care l-a compus. Sau poate word-ul e de vina :-)

  Reply
 16. Pingback: Viorica Pavlu nu mai e la Prefectura! | printreranduri.eu

 17. By SagittariuS on

  @Ruxandra: Întocmai! Eu doar îl întrebam pe Iulian-cel-dur-din-spatele-tastaturii ce şi cum, că m-a făcut curios.

  Le place lor aşa să fie avocaţi de internet.

  @Danyzus: Prietene, în momentul în care un act oficial poartă semnătura unei persoane de conducere, cum e madama, responsabilitatea asupra conţinutului îi aparţine în totalitate.

  Dacă eu redactez un text cu greşeli şi tu semnezi actul respectiv de bun, spre exemplu, eşti bun de plată. De ce? Pentru că nu te-ai uitat ce semnezi. Greşeala şi neatenţia se plătesc.

  Reply
 18. Pingback: Cinste şi gramatică!*

 19. By Ana on

  Intr-adevar doamna a facut mai multe greseli, dar doar 2 cu adevarat grave. Nu-i cunosc backgroundul, insa mi se pare deplasat sa o catalogam ca agramata in conditiile in care nu stim daca poate unele greseli au fost de spelling si neindentificate la verificarea textului, sau altcineva i l-a scris si ea nu l-a citit inainte etc. Nu zic ca doamna e ok, oricum ar fi, ea poarta responsabilitatea si probabil la fel ca multi altii, merita demisa, insa doar pt asta nu mi se pare fundamentat. Sincera sa fiu, ma intreb daca mai sunt si alte motive in spatele demersului. Oamenii gresesc, inclusiv tu, si nu stiu daca e atat de civilizat sa ii pandim ca sa ii prindem si sa ii taxam la prima abatere. Oricum, la cate probleme sunt, asta chiar mi se pare minora; m-as concentra pe ceva mai important daca tot doresti sa faci schimbari.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   ma tem ca tu chiar vorbesti serios… din pacate!
   nu are voie sa faca greseli de romana cand e functionar platit din banii statului roman (ai mei, ai tai) si se mai ocupa si de comunicare. sa faca la privat, daca’i permite si daca’si permite cineva asta.
   n’am pandit pe nimeni, capodopera doamnei a zburdat pe net remarcata intai de altii. eu doar m’am revoltat un pic mai mult. si, pentru ca nu mi se pare normal, am facut ceva in sensul asta si am indemnat si pe altii sa faca.
   si, da, la cate probleme sunt, hai sa nu mai schimbam nimic. ca oricum sunt prea multe probleme. practic, de ce ne mai trezim dimineata daca, oricum, seara ne culcam la loc? hai sa dormim toata ziua, ce naiba!

   Reply
 20. By Ana on

  N-ai inteles ce vreau sa zic si esti defensiv-agresiva gratuit. De acord ca doamna a gresit, nu ii iau apararea si nu stiu despre ea nimic mai mult fata de ce ai scris tu in articol. Ce spuneam era mai mult o chestie de principiu, respectiv: 1. hai sa nu taiem capul cuiva cu atata usurinta . 2: se intampla lucruri mult mai triste cu “banii nostri” ca nivelul ei de educatie sa mi se mai para asa important. Raportat la ce probleme sunt la noi, astea-s un fel de fineturi (ceea ce e trist). Asa ca iti sugeram ca daca tot ai spirit luptator (nu sunt ironica) poate energia ta si capacitatea de a mobiliza “masele” ar fi mult mai util consumata daca ar fi directionata pe lucruri cu adevarat importante, pentru a genera schimbari. Faptul ca te revolti si vrei sa faci ceva este admirabil. Deci nu inteleg ce a generat logica ta usor aiuristica din ultimul paragraf, cand eu ziceam fix opusul :))

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   1. daca are, sa’l foloseasca. asa cum si altii au invatat gramatica, si doamna putea. inca mai poate! dar nu in timp ce ocupa o functie publica. 2. de acord, dar orice schimbare in bine e un semnal ca se pot schimba si alea mai grele.
   eu nu ma revolt si vreau sa fac. eu ma revolt si am facut. mult, putin, am facut. revolta si atat n’ajuta la nimic.

   Reply
 21. By vasile on

  “acela este un document care a fost trimis la presa.” cui a fost trimis documentul?

  Reply
 22. Pingback: Recomandarile saptamanii din blogosfera | M A N A F U *

 23. By George on

  Suntei mandrii ca ati facut ceva…Oare de ce nu a reusit nimeni sa schimbe un presedinte care ne face tigani, da palme si alte lucruri care nu se fac de catre un sef de stat si pe care il platim tot din banii nostrii. Poate aveti de gand sa faceti o petitie in acest sens. Eu sunt primul care va semna petitia.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   Buna! Nu ma inscriu, nu cred ca mi se cuvine un premiu pentru ca n-am inchis ochii. Toata lumea ar trebui sa faca la fel :)

   Reply
 24. Pingback: Concluzia: nu plătim agramaţii statului! Sau cel puțin pe unul dintre ei. | o brătilă pe .ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *