Eu, una, m-am săturat de tot felul de şefi şi şefuţi de comunicare la instituţiile publice! E plin netul de istorii ilare cu asemenea specimene, venite cu pluta nu se ştie cum, nu se ştie de unde, iar lumea le comentează şi le uită. La fel cum uită că oamenii ăştia sunt plătiţi din bani publici ca să faciliteze comunicare instituţiei pe care o reprezintă cu publicul acesteia.

Nu vreau să generalizez, ştiu PRi destoinici la stat care-şi fac treaba ca nişte profesionişti ce sunt (bine, acum îmi vine în minte doar unul dar sunt mai mulţi, zău!), însă azi am un exemplu care mi se pare mult prea strigător la cer ca să tac. Să privim cu atenţie imaginea următoare:

Sunt semnalate, acolo, nişte greşeli, dar nu sunt toate. Lipsesc nişte virgule, nişte spaţii şi o majuscula la Municipiu, şi mai avem după cum urmează:
– Noi vă informăm că doamna Viorica Pavlu face şi drege, semnat eu, Viorica Pavlu.
– Viorica Pavlu e doamna, prefectul nu e.
– vă punem la dispoziţie în format electronic da’ cu posta clasică

Mai căutaţi şi voi, poate mie îmi scapă alte greşeli, nu că astea n-ar fi suficiente pentru ca doamnei să i se retraga instant funcţia de comunicator pe motive evidente de nestăpânire a minimei igiene… gramaticale! Şi, de fapt, mi se pare că nici director al Cancelariei nu poate să fie dacă scrie aşa. Sau angajată a statului român, bugetar, plătită din bani publici.

Am cerut azi câteva informaţii despre vechimea şi modalitatea prin care doamna cu pricina a ajuns în instituţie – sper că n-a fost un concurs scris! – dar şi ce anume dintre calităţile dânsei au recomandat-o pentru poziţia de coordonare a comunicării şi relaţiei cu media din Prefectura Bucureşti. Am scris mailul doar aşa, de curiozitate, nu mă aştept să primesc răspuns şi, chiar dacă primesc, greşelile din comunicarea de mai sus sunt prea evidente ca să fie scuzate.

De aceea aş vrea să mă ajutaţi şi să nu mai tolerăm porcării din astea pe banii noştri. Cereţi ca doamna Viorica Pavlu să nu mai deţină – evident pe nedrept – nici o funcţie care implică orice comunicare scrisă cu publicul. Adresa pe care am primit-o ca să trimit un mail în atenţia prefectului Georgeta Gavrilă (foto) este [email protected]

Trimiteţi mail şi explicaţi-i Prefectului Capitalei că doamna pe care a făcut-o staroste peste comunicarea Prefecturii scrie agramat. Poate nu ştie… Dar e bine să afle. Pentru că, altfel, doamna Pavlu îşi va fi luat în continuare salariul pe nedrept, iar noi îl vom fi plătit. Eu nu vreau asta. Voi?

Bine, de bun simţ ar fi să-şi dea demisia, dar dacă n-a avut destul cât să înveţe gramatica limbii române dar să se ocupe, totuşi, de comunicarea unei instituţii publice din România, nu ne putem aştepta la aşa ceva!

Aşadar, asta e una din ocaziile alea în care puteţi nu doar să râdeţi amar ci chiar să încercăm să facem ceva! Umpleţi-le serverul cu respect! Altfel, să nu vă mai aud că vă plângeţi!

UPDATE: A doua zi după ce am scris ce-aţi citit mai sus, Prefectura a anunţat încetarea contractului cu doamna Pavlu. Deci se poate! Bravo vouă!

Share: