Am o admiraţie profundă pentru cei care au avut curajul antreprenorial la o scară mai largă, cei care şi-au asumat un rol în comunitate şi, mai ales, şi-au asumat că nişte oameni – viitorii lor angajaţi – vor depinde, financiar cel puţin, de salariul pe care aceşti antreprenori trebuie să-l producă în fiecare lună, inclusiv cei 80% care pleacă spre stat – încă mă deprimă acest procent, apropo!

Şi nu mă refer doar la cei care croiesc un drum pornind de la o idee către un produs şi, ulterior, la o companie care – vor nu vor! – trebuie să continue inovaţia, ci şi la cei care şi-au asumat rolul de a schimba mentalităţi, percepţii, de a face lumea mai bună şi a ne oferi, nouă, celorlalţi, motive de optimism, la cei care au viziune şi, în fine, la cei fără de care toate acestea nu ar ajunge către public, nu suficient, nu “tradus” pe înţelesul oricui.

Zilele BIZ înseamnă un eveniment cu şi despre aceşti oameni, un The Best of 2013 în care o să găsiţi inspiraţie şi curaj, acel avânt de care unii au nevoie pentru a învăţa să zboare. Nu e despre consultanţă live, cerută cu tupeu la Q&A-ul prezentărilor şi nici despre ascultat pasiv, cu atitudinea “ah, asta puteam şi eu să fac, nu e mare lucru”, pentru că diferenţa între speakeri şi public e că primii chiar au făcut, şi nu doar atât, ci au făcut performanţă!

Avem acest păcat al inacţiunii, noi, ca popor, cu gândul la mămăliga aia care explodează cândva, las’ că explodează ea, o aşteptare permanentă de mai bine, ca a celor care, cocoşaţi de ape, au găsit mai degrabă cârciuma decât sacii cu nisip care ar fi trebuit să-i ajute si să le pună viitorul la adăpost, cât de cât. Zilele BIZ nu e un eveniment pentru cei care cred că norocul a jucat cel mai important rol în devenirea celor mai buni!

Este, în schimb, un eveniment pentru cei care sunt, vorba lui Jobs, înfometaţi, care nu se mulţumesc cu călduţ, drăguţ, micuţ, care nu-şi spun, la un eventual eşec, “ceilalţi şi-au dorit mai mult victoria” fără să înţeleagă că, da, e foarte posibil ca mindset-ul de învingător dar şi plăcerea jocului să fi avut mare legătură cu locul întâi obţinut de ceilalţi.

taricel
Dacă nu vă mulţumiţi cu puţin, Zilele BIZ se întâmplă între 11 şi 15 noiembrie – detalii aici. Iar dacă tăricel e suficient pentru voi, probabil că nu ne vedem acolo, fiindcă iar o să vă spun să vă prezentaţi înainte de a adresa o întrebare speakerilor! :)

Share: