December 3

Saptămâna darurilor pentru cititori: Muzică la purtător!

Știți deja istoria acestui festival de daruri pentru cititori, e a patra ediție deja, și reprezintă felul meu de a vă mulțumi că citiți printre rânduri: fără voi, blogul ăsta n-ar avea sens!
Anul ăsta ideea de rânduri m-a dus cu gândul la portativ – că sunt cinci ani de când am blogul – iar acesta a venit, firesc, cu o reiterare a unui principiu valabil atât în viața profesională cât și în cea personală: Tonul face muzica. Prin urmare, primul dar din seria 2015 trebuia să fie ceva legat de muzică! Și chiar e!

Pentru mine, muzica e ceva care face parte fundamental din ceea ce sunt. Există vreo câteva cântece care mă înveselesc subit, instant, aproape indiferent de starea pe care o am la momentul ăla. Și, da, există și unele care sunt potrivite pentru stările mai puțin vesele, care mă aruncă instant în butoiul cu triste melancolii, numai bine cât să mă duc mai repede la fund și să și ies mai repede de-acolo!

De altfel, playlist-urile mele de pe YT sunt alcătuite pentru stările mele, nu pentru genuri muzicale. E muzica de făcut curat prin casă, pe super energie, muzica de blue mood, happy mood, muzica de ”aș asculta ceva și nu știu ce” și tot așa.

mic

Nici pe stradă nu pot să merg fără muzică. Mai ales radio ascultam, de altfel, ascult radio doar în mașină și când merg pe stradă, acasă mi se întâmplă foarte rar, dar de vreo câteva luni mi-am făcut abonament premium la un serviciu de streaming, am playlist-urile mele și am cam renunțat la radio. Muzica în căști și p-aci ți-e drumul!

Și uite cum am ajuns la subieeeeect! Căști!

Am talentul nemăsurat de a pierde sau distruge handfree-uri cu o îndemânare demnă de cauze mai bune, jur! Doar anul ăsta am înregistrat vreo 4-5 victime pierdute sau abuzate până și-au dat obștescul sfârșit. Nu mă întrebați cum reușesc, nici eu nu știu, e un mister!

Acasă am un sistem surround dar pe stradă trebuie musai căști. Uneori și acasă, că mi se mai întâmplă să am chef de muzică și când mă sui pe eliptică, dar și fără nici un motiv, la ore la care nu e politicos sau măcar civilizat să dai drumul la boxe. Mai ales că nu pot să ascult muzică în surdină. Dar acasă folosesc căști. Și tot căști am și pentru voi!

CONCURS!!!

Mai precis, o pereche de căști STREET de la Krüger&Matz, unele pe care le-am încercat și eu și cărora nu le găsesc ceva de reproșat. Bine, ele sunt, așa cum le zice și numele, ok pentru stradă, iar eu le-am folosit doar prin casă, însă dacă zic că zgomotul de bormașină dispare cred că am lămurit treaba cu „noise reduction”. În plus, arată foarte mișto, vin cu un etui special pentru ele, taman ca să nu se încurce firul, să nu se murdărească prin geantă, se pliază, deci nu ocupă prea mult loc, și au bass-ul și înaltele amplificate pentru cea mai bună experiență. Astea sunt, și vin în două culori, pe alese, alb sau negru:

KM
O pereche de căști Krüger&Matz Street, cadou, deci, pentru voi, dacă îmi spuneți ce cântec vă face să zâmbiți instant, și de ce. La mine sunt mai multe, recunosc, dar, uite, unul dintre ele e Alegria din spectacolul cu același nume de la Cirque du Soleil.

Aveți vreme până duminica, 13 decembrie, să-mi umpleți playlist-ul de cântece vesele! Pe 14 anunț câștigătorul!
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 03/12/2015 by ruxandra in category "ganduri printre randuri

22 COMMENTS :

 1. By idaho on

  Unul dintre cântecele preferate este o piesă veche din 1989, The End Of The Line. Sper să meargă embedul.

  Reply
 2. By alaxandra on

  La mine, un instant-feel-good & de zambete e “Dire Straits – Sultans Of Swing”.
  In special partea instrumental-nebuna de aici: https://www.youtube.com/watch?v=8Pa9x9fZBtY. :)

  Mark Knopfler <3 !!

  Da. Nu exista migrena, ploaie mocaneasca sau alte depresive care sa=i reziste. Si ce e tare e ca piesa asta e legata strict de mine, si de starea mea de bine. Nu am alte amintiri pe ea. :)

  Reply
 3. By Cristia Cornea on

  Pe mine melodia care ma face instant sa zambesc si sa imi apreciez viata si sa ma simt zen si sa orice chestie pozitiva de pe lumea asta este Pink Fields de la Neon Hitch.

  Reply
 4. By Viorica on

  am multe melodii care ma fac sa zambesc si imi dau o stare de bucurie! Una dintre ele este Thunderstruck de la AC/DC. De la primele acorduri tresar si incep sa dau din cap dupa ritm, indiferent unde m-as afla:))

  Reply
 5. By Narcis Gabriel on

  Bruno Mars – Locked Out Of Heaven este melodia care ma face sa zambesc instant, desi cand a aparut nu mi-a atras atentia, in mod special! Dupa ce am ascultat-o de mai multe ori la tv si radio, a inceput sa-mi placa din ce in ce mai mult, iar acum la fiecare audiere ma binedispune si imi face ziua mai frumoasa… “Cause you make me feel like \ I’ve been locked out of heaven”

  https://youtu.be/e-fA-gBCkj0

  Reply
 6. By Valentina on

  sunt atatea melodii insa cea care-mi adduce tot timpul zambetul pe buze este “i’m feeling good”- michael buble, ma gandesc in acel moment ca toate problemele sunt trecatoare si ca nu merita sa le acorzi decat atentia necesara :)

  Reply
 7. By oprea ion on

  Sunrise Avenue – Fairytale gone bad
  Kings of Leon – Sex on fire
  Bon Jovi – It’s my life

  Reply
 8. By baadgoood on

  30 Seconds to Mars – This is war
  Linkin Park – Numb
  Maroon 5 – Moves like jagger

  Reply
 9. By Anca M on

  E o piesa pe care nu o ascult tare des, poate tocmai ca sa nu-si piarda “puterile magice”: Bad day – Daniel Powter. E si cam cheesy pentru gusturile mele, de-asta ma tem sa isi piarda efectul pentru ca e inbatabila. :)

  Reply
 10. By daniel adrian on

  Bruno Mars – Locked Out Of Heaven este melodia care ma binedispune

  Reply
 11. By ioana alexandrescu on

  am facut un mini top al pieselor mele preferate
  1.Moody Blues-Nights in white satin
  2.The Christians-Words
  3.Black-wonderful life
  4.Dean Martin-That`s Amore
  5.Brian Adams-have you ever really loved a woman

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *