October 1

Vine toamna! Toamna orădeană, fireşte!

Începând de astăzi, pentru două săptămâni, Oradea îmbracă haine de sărbătoare şi aşteaptă oaspeţi la sărbătoarea Toamna Orădeană, un maraton cultural cu artişti unul şi unul, din toate genurile, pentru toate gusturile! Casa de Cultură şi Primăria oraşului îşi dau mâna pentru a îndemna orădenii să se bucure de toamna lor, de poveşti, muzică, teatru şi, sper, de mulţi vizitatori!

Am fost de trei ori la Oradea până acum, prima dată o fugă de câteva ore dintr-un proiect la care lucram în Timişoara, acum vreo 10 ani, altă dată într-o delegaţie cu Ministerul Sănătăţii, ocazie cu care am cunoscut în detaliu sala de conferinţe de la Hotel Continental şi câteva instituţii sanitare din oraş, şi, în fine, cu Caravana JN, în 2006, când, deşi am stat în Băile Felix, am comandat din Oradea tortul pentru unul din fotografii echipei, Marin Raica.

Aşadar, niciodată nu am apucat să mă bucur în tihnă de acest oraş, de frumuseţea lui, de clădirile istorice şi de poveştile orădenilor, dar voi avea acum şansa, pentru că voi fi la Oradea, între 8 si 15 octombrie, o săptămână de festival, alături de Cosmote, partenerul printreranduri.eu pentru acest eveniment. Împreună vom aduce către voi poveşti de la Oradea, poveştile toamnei, în culori şi cuvinte şi, cine ştie?, poate şi câteva suveniruri! :)

Voi avea plăcerea de a vedea Carmina Burana, spectacolul de teatru-dans de la Tg. Mureş, a cărui coregrafie poartă semnătura maestrului Gigi Căciuleanu – l-am ratat la Sibiu, dar o să-l văd, cu multă bucurie, la Oradea. De altfel, voi mai avea parte de o seară de dans, alături de trupa teatrului Oleg Danovsky din Constanţa, cu spectacolul Don Quijote, şi de multe alte bucurii, vedeţi întreg programul aici.

Iar dacă vă tentează să daţi o fugă, e bine să ştiţi că cei de la Conti au o ofertă specială cu ocazia evenimentului. În rest, vă aştept cu sugestii orădene: ce să văd, ce să fac? Şi, da, Felix e pe listă! :)

Imnul festivalului Toamna Orădeană:

___________________

Toamna Orădeană

Organizatori: Casa de Cultura Oradea, cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea.
Sponsori: Ciuc, Golden Brau, Siemens, Vandana, Farmacia 3, Organique, Total Clean, Proges, Graf.
Parteneri: Digi 24, Zile si Nopti, Magic FM, Crisana, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Bihor Online, Erdely Online, ImperoZelist Monitor, Window Pub, DreamstudioUtopiumThe 4thFloorStandout.
Masina oficiala: Mercedes prin ATP Exodus


Tags: , , , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 01/10/2012 by ruxandra in category "Cântece şi încântări

9 COMMENTS :

  1. By ruxandra (Post author) on

   abia astept sa ajung! imi place oradea – cat ne’am intalnit noi – dar e departe si nu ajung nici des nici mult! o sa’mi scot parleala acum :)))

   Reply
 1. By Flori on

  Eu ma chinui sa ajung la Sighisoara la festival de cand ma stiu si nu se leaga lucrurile.
  P.S.: Te-am vazut la Webstock si am vrut sa te salut dar in agitatia si vanzoleala aia am renuntat.:)

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   nici eu n’am fost la sighisoara la festival dar in ultimii ani nici nu prea m’a mai tentat, pare ca nu mai e asa fain ca pe vremuri
   data viitoare nu mai renunta, te rog :)

   Reply
 2. By Lady Shoes on

  referitor la Toamna Oradeana, frumos ca poti sa mergi. Mi-ar fi placut si mie sa meerg. Voi urmari cu mare interes pe site-ul tau impresiile, fotografiile si tot ce ne vei spune despre acest eveniment. Distractie placuta
  si vreme frumoasa!

  Reply
 3. By Flori on

  Festivalul a fost in iulie. Iti tin pumnii sa ajungi la urmatoare editie si sper sa fiu si eu pe acolo :).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *